Brynäs Daniel Paille under torsdagens SHL-match i ishockey mellan Brynäs IF och Luleå Hockey i Gavlerinken Arena i Gävle.
Brynäs Daniel Paille under torsdagens SHL-match i ishockey mellan Brynäs IF och Luleå Hockey i Gavlerinken Arena i Gävle.

Daniel Paille är värvad för att "jobba hårt".Mot topplaget Luleå var det istället han som visade vägen som tvåmålsskytt när Brynäs tog sin andra hemmaseger för säsongen (5–2) på torsdagskvällen.

Daniel Paille har ett Stanley Cup-guld med Boston 2011 på meritlistan, har gjort 85 mål på 582 seriematcher i NHL och nio mål i Stanley Cupslutspel men beskrevs ändå mer som en ledare vid sidan av isen och en spelare som ska visa vägen med hårt jobb när han värvades till Brynäs inför säsongen.

– Han jobbar hårt i varje byte, i varje period, i varje sekund. Lägger sig aldrig och vilar och fiskar efter mål utan tar jobbet både framåt och bakåt och är därav en väldigt nyttig spelare för oss, säger assisterande tränaren Tommy Sjödin.

Och när kanadensaren hör Sjödins beröm lyser han upp:

– Oj, det är en enorm komplimang från honom. Det är just så jag alltid har och alltid vill fortsätta att spela. Jag är mest effektiv och nyttig då, säger Paille.

TT: Hur vill du leda laget?

– Bara genom det jag gör på isen och då tänker jag inte på poäng utan på min arbetsmoral – hur jag jobbar hårt för att vårda pucken och skapar chanser åt laget. Jag hoppas killarna märker att jag vill bidra utanför isen också, visa hög arbetsmoral även där.

Drällde med puck

Inför torsdagens hemmamatch mot Luleå hade Daniel Paille noterats för tre assists men klev nu fram som tvåmålskytt i stället.

Kvitteringen till 1–1 kom efter lite puckdräll av Luleå framför eget mål där Paille höll sig framme, fick pucken på bladet och enkelt kunde styra in sitt första SHL-mål i karriären.

Vid kanadensarens 2–1-mål i början av andra tappade Luleåbacken Janne Sandström både balansen och pucken ute vid långsargen samtidigt som Paille kom i fullt blås, tog med sig pucken och till synes retfullt enkelt lade in den mellan benen på Luleåmålvakten Joel Lassinantti.

– Verkligen skönt att få igång målskyttet, men det var viktigt att inte tappa fokus bara för att jag var glad över målen. Jag ville fortsätta jobba hårt så att vi inte skulle tappa matchen utan fortsätta bygga något med laget för resten av säsongen istället.

Något hattrick blev det däremot inte för kanadensaren.

Hög fart

Segermålet (3–2) stod Brynäs nykläckta skyttekung Ponthus Westerholm för.

24-åringen fick spela ihop med tvillingbrorsan Pathrik för första gången den här SHL-säsongen och avgjorde matchen när han blev framspelad av sin bror – och med ett direktskott – skickade in sitt femte mål på fem matcher i början av tredje perioden

Och Paille är lite förvånad över spelet på de stora rinkarna i SHL:

– Farten är lika hög som i NHL, snabbheten i passningarna också. Det finns betydligt fler offensiva krafter i den här ligan än jag väntat mig. Jag trodde det skulle vara lite mer defensiv, mer uppstyrd hockey men det finns många snabba lirare där ute som är tuffa att möta.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset