Den lilla papegojan fick korvbröd att äta.
Den lilla papegojan fick korvbröd att äta.

När Anders och hans kompisar satt och grillade dök plötsligt en papegoja upp från ingenstans. Sedan ville den inte flyga därifrån. ”Den ville ha vår mat”, säger Anders Elgtberg till Metro.

Privat

Anders Elgtberg med papegojan.

Privat

Det var på valborgskvällen som 22-årige Anders Elgtberg och hans kompisar satt och grillade på campusområdet vid Linnéuniversitetet i Växjö.

När de satt på bänkarna runt eldstaden dök det plötsligt upp en liten fågel som slog sig ner på axeln på en i sällskapet, något som P4 Kronoberg var först med att uppmärksamma. 

– Först blev vi lite rädda eftersom den kom helt utan förvarning. Vi trodde att det var en undulat, men efter att vi hade googlat lite förstod vi att det var en dvärgpapegoja, säger Anders Elgtberg till Metro. 

Den lilla gröna papegojan trivdes uppenbarligen i sällskapet – för den vill absolut inte ge sig av.  

– Den flög omkring och satte sig på oss och ville ha av vår mat, säger Anders Elgtberg.

Närmare bestämt kött, korv med bröd och grillade marshmallows. Och trots att fågeln inte var bekant med sällskapet sedan tidigare var den allt annat än blyg. 

– Den käkade ur händerna på oss. 

När det var dags att släcka elden och bege sig hemåt en timme senare hängde papegojan fortfarande kvar, så gänget beslöt sig för att fånga in den.

En av Anders kompisar tog med sig fågeln hem och samtidigt lade de ut efterlysningar på Facebook för att försöka hitta papegojans ägare. 

– Varken polisen eller djursjukhuset kunde hämta den, men till slut var den en tjej som redan hade flera papegojor som hörde av sig som ville ta hand om den så länge. Och där är den nu, säger Anders Elgtberg, som tycker att det var kul att få så oväntat besök. 

– Man får nog inte vara med om det igen, det är nog inte så vanligt att papegojor kommer flygandes så där i Sverige. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset