En polispatrull såg hur ett barn hängde ut från en personbil. Arkivbild.
En polispatrull såg hur ett barn hängde ut från en personbil. Arkivbild.

Polispatrullen fick syn på ett litet barn som hängde ut ur en sidoruta på en bil i Stockholm. Det visade sig att barnet, ett och ett halvt år gammalt, stod i pappans knä. Pappan uppgav att han inte hade råd med bilbarnstol och ville att polisen skulle bekosta den.

I mitten av oktober fångade en personbil polisens intresse på Kungsgatan i Stockholm. ”Det är två händer och huvudet som kikar ut från den halvt nedvevade fönsterrutan”, har en av poliserna berättat.

Polisen stannade bilen och i baksätet fanns en obältad pappa och hans lika obältade son – omkring ett och ett halvt år gammalt. ”Det hade räckt med en snabb inbromsning så skulle barnet ha åkt ur”, har en annan polis berättat.

Pappan menade att han inte hade råd med bilbarnstol och ansåg att polisen kunde stå för den.

LÄS MER: Småbarn lämnade i het bil

Pappan åtalas för framkallande av fara för annan. ”NN har utsatt NN för fara för svår kroppsskada genom att hålla ut honom från ett öppet sidofönster i en personbil”, finns att läsa i åtalet.

Han har i förhör erkänt och berättat att han hade sonen i sitt knä omkring 15 minuter innan polisen stoppade bilen. Eftersom det var varmt i bilen vevade han ner rutan cirka två decimeter. Pappan menade även att det inte var någon fara att för att sonen skulle kunna ha ramlat ur.

LÄS MER: Tvååring fick i sig kokain – pappan åtalas

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset