Linköpings Sebastian Karlsson klappas om efter 1–0-målet under tisdagens ishockeymatch i SHL mot Rögle.
Linköpings Sebastian Karlsson klappas om efter 1–0-målet under tisdagens ishockeymatch i SHL mot Rögle.

Sebastian Karlsson har inte gjort sig känd som någon större målskytt.Men som nybliven tvåbarnsfar levererade den defensivt skicklige forwarden två mål i samma match.– Kanske ska kolla med sambon om hon vill ha fler barn, säger han med ett skratt efter Linköpings 5–2 hemma mot Rögle.

Som mest har 30-åringen producerat åtta mål under en hel säsong i SHL.

Under tisdagen blev det två fullträffar – i samma match.

– Det händer inte ofta. Måste ha varit väldigt länge sedan, säger Sebastian Karlsson med ett skratt.

I fredags stannade forwarden hemma då Linköping mötte Brynäs på bortaplan. På lördagen födde sambon Emma parets andra barn. Dottern fick en lillebror.

"Familjen är viktigast"

– Kul att ha en av varje och jag är så imponerad över min sambo. Familjen är alltid viktigast och ger perspektiv till hockeyn. Kanske var det därför jag gjorde två mål nu, säger han med ett leende.

Först snärtade Karlsson in 1–0 i början av den första perioden – sedan viktiga 4–2 i spel fyra mot fem i den sista perioden.

Det sistnämnda var ett mål som fällde avgörandet – liksom Sebastian och hans lagkompisars slit under fem minuters boxplay då Mathis Olimb dragit på sig ett matchstraff.

– Alla lag vill ha en sådan spelare som "Sebbe". Inte bara för att han gjorde två viktiga mål, utan framför allt för det jobb han lägger ned på isen. Det är beundransvärt att se, säger Linköpings assisterande tränare Johan Åkerman.

Kanske innebar sonens födsel lite extra energi den här gången?

– Nja (skratt), vet inte om jag kan säga mer energi. Man blir ju ganska trött efter att ha fått hem en liten bebis. Men det är nog mer just det att jag känner att det finns något som är ännu viktigare och kanske kan spela mer avslappnat.

LHC plockade bara sju poäng av 24 möjliga på de åtta första hemmamatcherna. Nu har man tre raka segrar i egna arenan med totalt 13–3 i målskillnad.

"För enkla misstag"

– Skönt att vinna inför hemmapubliken. Det betyder mycket för oss. Vi har varit alldeles för ojämna under hösten och behöver hitta en annan stabilitet. Nu har vi tre segrar på de fyra senaste omgångarna och hoppas kunna fortsätta på den vägen.

Rögle vände 0–1 till 2–1 i första perioden genom Sebastian Wännström och Sebastian Collberg.

Men sedan vägrade Marcus Högberg att släppa förbi sig någon mer puck.

– En bra första period, men sedan trycker Linköping tillbaka oss. Vi gör lite för enkla misstag för att kunna rubba dem på slutet, säger Rögles assisterande tränare Mikael Gath.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset