Pappan matade sina två söner, tre och fyra år gamla, men kakor och läsk.
Pappan matade sina två söner, tre och fyra år gamla, men kakor och läsk.

En pappa i Frankrike matade sina småbarn nästan enbart med läsk och kakor. Nu döms han till tre månaders fängelse.

Tvåbarnspappan i franska Limoges födde upp sina söner, tre och fyra år gamla, på nästan enbart Coca Cola och kakor, uppger barnens advokat, enligt AFP.

Enligt brottsofferjouren France Victimes 87 ska pappan inte ha haft någon inkomst, samtidigt som han spenderade de bidrag han fick på alkohol.

LÄS MER: Överläkaren: Så mycket bör ditt barn röra på sig

”Han kan inte läsa, skriva eller räkna, och förstår inte allvaret i situationen”, säger Carole Papon på France Victimes 87, till AFP.

Enligt åklagarmyndigheten ska pappan har varit våldsam både mot barnen och sin fru, och han döms nu till tre månaders fängelse för att ha vanvårdat sina barn.

I samband med att barnen omhändertogs av myndigheter konstaterades att den fyraårige pojken hade sju ruttna tänder som fick tas bort. Den yngre pojken pratar inte, skriver AFP.

– Det fanns ingenting i lägenheten. Det fanns inget kylskåp och barnen sov på en madrass utan lakan, säger biträdande åklagare Bruno Robinet till AFP.

LÄS MER: Debatt: Föräldrar, sluta skjutsa era barn

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset