Pappan och hans son sköt en tjäderhona från bilen, menar tingsrätten, som dömer båda för jaktbrott.
Pappan och hans son sköt en tjäderhona från bilen, menar tingsrätten, som dömer båda för jaktbrott.

En pappa och hans 16-åriga son jagade tjäder från bilen i Härjedalen. En renskötare bevittnade och fotade jakten, och nu döms far och son för jaktbrott, skriver SVT.

I oktober 2017 gav sig en man i 50-årsåldern ut på en jaktresa genom Sverige tillsammans med sina två söner, 16 och 12 år gamla. Ett av stoppen under färden blev något oplanerat en vägkant vid Ränningsvallen i Tännäs i Härjedalen, där de plötsligt fick syn på en tjäderhöna, skriver SVT.

LÄS MER: 15-åring i motorbåt sköt svan med luftgevär – döms för jaktbrott

Pappan och 16-åringen tog sig snabbt ut ur bilen och sköt tjäderhönan i höjd med bilen. Det borde de inte ha gjort, skulle det visa sig. En renskötare från området bevittnade nämligen händelsen, och lyckades dessutom fotografera händelseförloppet.

Bilderna kunde senare användas av åklagare för att fälla pappan och 16-åringen för jaktbrott, då tingsrätten bedömer att jakten skett från bilen, vilket är olagligt.

LÄS MER: Jägare sköt gås – fick den i huvudet

Pappan döms att betala 17 400 kronor i dagsböter fördelat på 60 dagar. Sonen döms endast till att böta 1 500 kronor då tingsrätten tagit hänsyn till hans ålder och ekonomiska förutsättningar. Båda nekar till brott, enligt SVT.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om jakt norrland