Pappan till spädbarnet nekar till brott. Arkivbild.
Pappan till spädbarnet nekar till brott. Arkivbild.

Pappan till det döda spädbarnet i Kristianstad nekar till mordanklagelserna. Advokat Niclas Larsson är kritisk till att hans klient och barnets mamma hålls frihetsberövade.

Niclas Larsson säger att föräldrarna tillkallade ambulans sedan dottern slutat andats, och att de ännu inte har fått veta varför hon avled på Lunds universitetssjukhus i lördags.

– Han anser inte att något brott har blivit begånget alls, utan att han och mamman har skött barnet på det sätt som man bör sköta henne. Vi vet inte vad hon har avlidit av, det har man inte talat om för oss, så det är inte så lätt att kommentera det, säger Niclas Larsson.

Fel att frihetsberöva

Mammans advokat Torgny Dahlberg uppgav i måndags att även hon nekar till brott. Enligt Niclas Larsson finns det ingen anledning till att föräldrarna ska vara fortsatt anhållna.

– Det går inte att påverka den medicinska utredningen, så man kan undra varför man låser in föräldrarna innan man vet vad som har hänt, säger Niclas Larsson.

– Han är djupt bedrövad, för dottern har gått bort. Det är som en mardröm, först dör ens barn och sedan blir man inlåst i grotthål. Han är i chocktillstånd.

Häktningsbeslut dröjer

Föräldrarna anhölls i söndags misstänkta för mord. Åklagare Eva Norberg har ännu inte fattat beslut om en eventuell häktning av paret. Ett beslut i frågan väntas senare i eftermiddag eller i morgon förmiddag.

Norberg säger att många personer ska höras i fallet, och att hon väntar på obduktionsrapporten.

– Den här typen av ärende innehåller många svåra frågeställningar, så man får ta en bit i taget, säger Eva Norberg.

Åklagaren vill inte kommentera varför det saknas andra, alternativa, brottsrubriceringar än mord.

– Det är lite svårt att gå in på den frågan utan att säga saker som ligger under förundersökningssekretessen. Den bedömningen som min kollega gjorde under anhållandet delar jag fortfarande, säger Eva Norberg.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset