Pappan låtsades vara en 16-årig pojke när han fick nakenbilder från henne.
Pappan låtsades vara en 16-årig pojke när han fick nakenbilder från henne.

En man i Herkimer County i delstaten New York skapade fejk-konton på sociala medier för att få nakenbilder av sin 14-åriga dotter. Pappan har erkänt och riskerar nu fängelse.

Mannen började med att skapa konton på Instagram och en chattjänst för att få kontakt med dottern. De började skriva med varandra och det gick så långt att de började kalla varandra för pojk- och flickvän, rapporterar flera amerikanska medier, först ut var New York-baserade Syracuse.com.

Pappan, som låtsades vara en 16-årig pojke, ska ha tjatat på den 14-åriga dottern att skicka nakenbilder. Dottern sa till en början nej, men skickade till slut bilder ändå. Pappan fortsatte att tjata efter fler bilder, men till slut tröttnade dottern.

►LÄS MER: 17-åring hade nakenbilder på sig själv i mobilen – åtalad för barnporr

Hon berättade att hon ville göra slut. Kort därefter fick hon ett meddelande från kontot, från någon som påstod sig vara den 16-åriga pojkens mamma, om att pojken hade tagit sitt liv. Då lurade pappan sin dotter att han hade fått bilderna av pojken, som egentligen var han själv, och började utsätta henne för sexuella övergrepp.

Polisen lyckades avslöja pappan genom att spåra kontot på chattjänsten. Han har nu erkänt brottet att riskerar en dom på upp till 250 års fängelse för en mängd olika brott, bland annat för att producera barnpornografi.

►LÄS MER: Tog nakenbilder vid Machu Picchu

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset