När polisen Jesper kom för att gripa en man misstänkt för att ha slagit sitt barns mamma brast hans hjärta. Nu har han delat med sig av sina intryck från händelsen på Facebook.

På bara några timmar har Polisen Södermalms inlägg på Facebook gillats och delats av tusentals personer. I inlägget som lades upp på söndagsmorgonen, skriver polisen Jesper om mötet med en sexårig pojke som hamnat i kläm:

”Hårtussar från din mamma på hallgolvet. Oreda i din bostad. Din pappa är berusad och har lagt sig på golvet i hallen. Han håller händerna över huvudet när han hör våra kängor ta sig uppåt i trapphuset.

Gap och skrik. Blåmärken och sår. En ständig oro. Skuldkänslor.

Efter att du med ditt egna plastsvärd lönlöst försökt stoppa din pappa från att misshandla din mamma flyr du till en granne. En främling. Du påkallar min hjälp. Du är sex år men talar till mig som om du vore vuxen. Varje mening du får ur dig skär i mitt hjärta.”

Pappan grips och förs bort av polisen, men innan de lämnar bostaden ber barnet Jesper om en sak.

”Efter en stunds samtal ber du snällt om att få min autograf. Du säger att du samlar på autografer från dina hjältar. Du säger att min namnteckning ska hamna på hyllan bredvid fotbollsspelarna i Hammarby."

För Jesper är autografen det finaste betyget på att han och hans kollegor gör skillnad.

"Det värdefullaste kvittot på att jag och mina kollegor gör skillnad. Skillnad för värnlösa som dig”, skriver han.

Många barn far illa i hem där misshandel pågår och med sitt inlägg hoppas han att vi ser till att se efter våra små och att människor blir mer uppmärksamma på signaler från omgivningen. 

Sedan ett par år tillbaka driver Polisen kampanjen "Kom till oss", som handlar om att göra allmänheten medvetna om att misshandel kan pågå i vilket hem som helst. 

– Förövaren kan vara familjepappan med ett bra jobb. Det har inget att göra med socialt utanförskap eller ekonomi, utan bara människor i en destruktiv värld. Och alltid finns det barn och kvinnor som far så illa av det här, säger Peter Magnusson, gruppchef och polisinspektör på polisen på Södermalm ​till Expressen.

Metro har sökt polisen som skrivit inlägget.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset