Polisen fann inte mindre än 926 liter alkohol i den 38-åriga mannens bil. Spritleveransen till dotterns födelsedagsfest får nu lösas på annat vis.
Polisen fann inte mindre än 926 liter alkohol i den 38-åriga mannens bil. Spritleveransen till dotterns födelsedagsfest får nu lösas på annat vis.

En 38-årig man köpte alkohol som smugglats in i landet. Och det, i rejäla mängder. Närmare bestämt 870 liter starköl, 48 liter starksprit och 8 liter starkcider. Nu döms han villkorligt för köp av smuggelsprit.

Det här upptäckte polis i våras, när de höll spaning mot en parkeringsplats i Varberg där den 38-åriga mannen dök upp med en skåpbil som lastats med den stora mängden av alkoholhaltiga drycker.

Polisen följde efter bilen och stoppade den i Herrljunga-trakten. Den 38-åriga mannen medgav att han beställt dryckerna och betalat för dem, för att sedan lämna lasten i Varberg. 

►LÄS MER: Fick inte ta med sprit i handbagaget – svepte och blev för full för att flyga

Enligt mannen var avsikten med köpet att bjuda på alkohol i samband med sin dotters födelsedagsfest. Han uppgav att han hade fått tips om att köpa alkohol från en person som gör inköpsresor till Tyskland. Att detta är handel på olaglig grund förstod han inte, enligt Alingsås tidning.

Tingsrätten är av en annan åsikt. De menar att mannen måste ha insett att detta inte är ett lagligt sätt att köpa alkohol på. Nu får han sin första prick i registret när han fälls för olovlig befattning med smuggelgods. Han döms till villkorlig dom och samhällstjänst.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott