Nasim Aghdam misstänks ha skjutit tre personer och sedan tagit sitt liv.
Nasim Aghdam misstänks ha skjutit tre personer och sedan tagit sitt liv.

Den person som misstänks ha skjutit tre personer för att sedan ta sitt eget liv vid Youtubes kontor i San Francisco har identifierats. Den misstänkta skytten ska enligt pappan ha “hatat Youtube” och känt sig tystad av företaget.

Kvinnan som misstänks för dådet hette Nasim Aghdam. Hon var 39 år och var bosatt i San Diego, skriver CNN.

LÄS MER: Falska påståenden som sprids efter skjutningen vid Youtubes högkvarter

Nasim Najafi Aghdam var själv en Youtuber och i en video säger hon att företaget har filtrerat bort hennes videos vilket har lett till att hon har fått färre visningar och som en följd av detta har hennes inkomster minskat drastiskt.

– Prata aldrig om det du tror på. Om du gör det kommer du bli diskriminerad och censurerad, säger hon i en nu borttagen Youtubevideo.

Den misstänka skyttens pappa, Ismail Aghdam, säger i en intervju med Mercury News att hans dotter var mycket arg på företaget. Två dagar innan skjutningen anmälde Ismail Aghdam sin dotter försvunnen och varnade polisen om att hon kanske var påväg till Youtube, ett företag som hon hatade enligt pappan.

Under natten till tisdagen ska polisen ha ringt Isamil Aghdam och sagt att de hade hittat hans dotter sovandes i sin bil på Youtubes parkering. Enligt pappan ska polisen ha sagt att allt var under kontroll. Senare under dagen misstänks hon ha skjutit tre personer vid Youtubes kontor för att senare skjuta sig själv.

LÄS MER: Skytt död efter Youtubeattack

Nasim Najafi Afadam hade fyra Youtubekanaler på fyra olika språk och hon hade en egen hemsida. Enligt flera medier handlade hennes videos om bland annat djurrätt och om hur youtube censurerar människors åsikter.

Efter skjutningen har hennes konton på Youtube, Facebook och Instagram tagits bort enligt BBC.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset