Nisse Edwall är ny kolumnist i Metro – och Metros debattchef Soraya Hashim är nöjd med sin rekrytering.
Nisse Edwall är ny kolumnist i Metro – och Metros debattchef Soraya Hashim är nöjd med sin rekrytering.

Nisse Edwall blir ny kolumnist i Metro. Här kommer han att skriva om sina upplevelser som pappa och sin syn på föräldraskap. ”Jag försöker inte försköna eller glamourisera det, snarare hitta skuggsidorna och kanske humorn i det”, säger han.

Han driver den populära ”Pappapodden” med Manne Forsberg och bloggar på Café.

Nu blir Nisse Edwall, 37 år, också kolumnist på Metro. Här kommer han att bjuda på ”finurliga betraktelser” från sin roll som pappa.

– Det kommer inte att vara så mycket av ”det här tycker jag”, utan mer ”å ena sidan, å andra sidan”. Det kan handla om något från min egen vardag, eller något annat kul jag har läst eller hört, som jag grottar ner mig i och resonerar kring, säger han.

Nisse Edwall började som programledare i radio och tv, bland annat för SVT:s ”Bingo Royale” och Sveriges Radios ”Ligga med P3”.

LÄS MER: Nisse Edwall: Helt jävla stört är bara förnamnet

Men sedan några år tillbaka har han fokuserat på skrivandet, förutom ”Pappapodden”. Först med bloggen på Mama och numera på Café.

– Jag höll på mycket med skrivandet när jag var yngre och hade en bild av att jag skulle bli författare. Sen är det såklart skillnad på att skriva blogginlägg och att skriva kolumner. Blogginlägget kan ju vara allt från en liten tanke till att likna en krönika. I en kolumn tycker jag om att ha en tes, sväva ut i någonting och sen komma tillbaka till tesen. Man vill jobba lite mer med en kolumn än ett blogginlägg.

Nu ser Nisse Edwall fram emot att skildra sin syn på familjeliv och rollen som småbarnsförälder i Metro.

– Jag försöker inte försköna eller glamourisera det, utan snarare att hitta skuggsidorna och kanske humorn i det. Det får inte vara för mörkt heller, för det är kul att vara pappa. Det är det bästa som har hänt mig, säger han.

Metros debattchef Soraya Hashim är nöjd med sin rekrytering.

– Åh, jag är så glad att få haffa Nisse till oss! Om Nisses sätt att skriva vore en Instagrambild så skulle den vara allt annat än ett perfekt arrangerat familjefoto i motljus på stranden. Hans kamera skulle snarare gå av en halv sekund för tidigt och fånga alla precis innan de lyckats få till sin fotomin samtidigt som en mås flyger förbi och skiter dem i huvudet. Det är dråpligt, ärligt, roligt och med stort hjärta. Prick så som livet ju faktiskt är. Och ibland får man fågelskit i skallen, säger hon.

LÄS MER: Emilie ”Ebbis” Roslund är ny kolumnist i Metro

Fakta: Nisse Edwall

Ålder: 37.

Familj: Frun Li, 36 år, och barnen Manne, 8, och Joel, 2,5.

Bor: Femrummare i Farsta i Stockholm, hyresrätt.

Gör: Driver ”Pappapodden” tillsammans med Manne Forsberg, bloggar på Café.

Aktuell: Ny kolumnist på Metro

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset