– Många pappor har sagt att det här känns självklart, säger Amanda Wikerståhl, psykolog på mödra- och hälsovårdspsykolog i Region Kronoberg, till SR.
– Många pappor har sagt att det här känns självklart, säger Amanda Wikerståhl, psykolog på mödra- och hälsovårdspsykolog i Region Kronoberg, till SR.

De som precis varit med om en förlossning har rätt till stödsamtal. Nu ska även papporna få samma erbjudande.

Satsningen införs permanent i hela landet först efter att en pilotstudie gjorts, rapporterar SR. Den andra föräldern kommer att få rätt till enskilda stödsamtal med en sjuksköterska när förlossningen är över.

– Många pappor har sagt att det här känns självklart och att det har varit väldigt välkommet, säger Amanda Wikerståhl, psykolog på mödra- och hälsovårdspsykolog i Region Kronoberg, till SR.

LÄS MER: Barnmorskan: 10 frågor du vill ha svar på inför förlossningen

Tidigare har stödsamtalet bara erbjudits till de som genomgått själva förlossningen. Men att den andra föräldern också ska erbjudas samma möjlighet är en självklarhet, enligt Amanda Wikerståhl.

– Pappan är ju precis lika viktig som mamman, eller om det finns andra föräldrar runt barnen av samma kön, så är alla lika viktiga. Det är viktigt att man uppmärksammar båda föräldrarna, säger Amanda Wikerståhl, till SR.

 

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset