En man avled och en kvinna vårdas i konstgjord koma efter allvarlig trafikolycka. Enligt brittiska BBC ska paret ha suttit fastklämda i billvraket i tre dagar innan de räddades.

Alamy

Tre dagar efter det inträffade hittade polisen paret fastklämda i bilvraket. OBS. Bilden är en genrebild.

Det var i söndags som polisen i Skottland tog emot det uppmärksammade larmsamtalet om en allvarlig trafikolycka på motorvägen M9 i staden Stirling, mellan Glasgow och Edinburgh.

Ett brittiskt par hade hade kört av vägen hittats fastklämda i bilvraket nedanför en slänt av en förbipasserande. Av hittills oklara skäl lades larmsamtalet inte in i systemet varpå uppgifterna om olyckan slarvades bort och ingen patrull skickades ut till platsen, uppger BBC.

Först i onsdags – tre dagar efter det inträffade – hittade polisen dem i bilvraket. Då hade den 28-årige mannen avlidit och den 25-åriga kvinnan var allvarligt skadad och svårt uttorkad.

  LÄS MER: Dog i polisjakt – för 288 kronor

Skottlandspolisens högste chef, Sephen House bad under fredagen om ursäkt och sa att polisstyrkan svikit såväl olycksoffrens familjer som samhällsmedborgarna.

– Vår plikt är att hålla människor säkra och den här gången har vi inte gjort det vilket har lett till tragiska konsekvenser. För det vill jag be om ursäkt till alla, sa han enligt BBC.

Kvinnan tillstånd uppges vara fortsatt kritiskt. Enligt BBC har hon försatts i konstgjord koma och vårdas nu för njurskador till följd av uttorkning på Queen Elizabeths university hospital i Glasgow.

Polisen har inlett en undersökning för att klarlägga hur det förödande misstaget kunde ske.

 
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset