Paret Colen Nulgit, 20, och Shantelle Johnson, 18, skrev "hjälp" i leran för att kunna räddas från en park i Australien.
Paret Colen Nulgit, 20, och Shantelle Johnson, 18, skrev "hjälp" i leran för att kunna räddas från en park i Australien.

Det unga paret körde fast med sin bil i leran i en avlägsen del av Australien där det finns gott om krokodiler. För att få hjälp gjorde de upp en eld och skrev "hjälp" med stora bokstäver i leran.

Paret Colen Nulgit, 20, och Shantelle Johnson, 18, var ute på en fisketur i Keep River National Park i norra Australien under söndagen förra veckan när olyckan var framme. Deras fordon fastnade i leran och de kom ingenstans.

”Krokodilerna är inte rädda för någonting”

Samtidigt insåg de att det skulle kunna ta lång tid innan någon kunde hjälpa dem. Området de befann sig i var otillgänglig, och där finns både saltvattenkrokodiler och vilthundar.

– De där krokodilerna som finns där, de är inte rädda för människor. De är inte rädda för någonting. Mat är mat för dem. Allt är mat, säger Colen Nulgit till CNN.

LÄS MER: Här är partiledarna som vi helst tar med oss till en öde ö

När paret inte kom hem för natten kontaktade Shantelle Johnsons mamma polisen.

Paret skrev hjälp i leran och räddades av ett förbipasserande flygplan. Foto: Polisen.

Paret försökte sova, men lyckades inte. Vid fyratiden på morgonen skrev de ”hjälp” med stora bokstäver i sanden. När de hörde ljudet av ett flygplan tände de en eld för att bli upptäckta.

Inte säkert att de hade återfunnits

Det var ett plan som var ute för att leta efter dem som närmade sig. Om paret inte skrivit orden i leran eller tänt elden är det inte säkert att de hade återfunnits, enligt den lokala polisen.

Paret säger att de kommer att ge sig ut på nya äventyr i vildmarken, men att de kommer att vara bättre förberedda nästa gång.

– Jag är tacksam för alla som hjälpte och kom och letade efter oss. Vi är lyckligt lottade som överlevde och kom därifrån, säger Colen Nulgit till CNN.

LÄS MER: 27-årig äventyrare sköts med pilar – dödades av isolerad stam

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Australien