Att dela på tråkiga sysslor som städning och diskning göder lusten.
Att dela på tråkiga sysslor som städning och diskning göder lusten.

En jämn fördelning av hushållssysslorna får romantiken att spira enligt ny forskning. Studien visar nämligen att par som delar lika på hushållsarbetet ligger oftare än de par som har en ojämn fördelning.

De par som delar på hushållssysslorna har enligt studien sex i snitt 6,8 gånger per månad. I de mer ojämnställda förhållandena låg paren i snitt fem gånger per månad rapporterar The Independent.

► LÄS MER: 6 saker du borde veta om klitoris

Forskarna kollade på rutinsysslor så som att förbereda och laga mat, städning, diskning, tvättning och inhandlande av mat. Studien är baserad på heterosexuella par i USA och visar att sexlivet också påverkas av hur hushållssysslor fördes. Par som lever i stereotypa könsroller tenderade att ha mindre sex än par som har det mer jämställt.

► LÄS MER: Sex heta tips för att lämna sexnormen

Studien visade också att kvinnor trots kampen om jämställdhet fortfarande gör majoriteten av hushållsarbetet i hemmet. I 63 procent av hemmen gjorde kvinnorna den största delen av hushållsarbetet även i de hem där kvinnan jobbade fler timmar och tjänade mer än mannen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Hälsa