Paradise Hotel-Kian Avar, prinsessan Elsa och Paradise Hotel-Saga Scott är alla tre namnförebilder för svenska föräldrar.
Paradise Hotel-Kian Avar, prinsessan Elsa och Paradise Hotel-Saga Scott är alla tre namnförebilder för svenska föräldrar.

Populärkulturens inflytande över föräldrars namnval är tydligt. I listan över förra årets 100 populära namn finns både prinsessnamn från Frost och deltagarnamn från Paradise hotell. Elsa och William är vanligast.

Prinsessnamnet från Frost toppar för andra året i rad listan över de populäraste flicknamnen. För pojknamnen toppar även William ännu en gång. Och som bubblare på topp 100-listan finns även deltagarnamn från dokusåpan Paradisehotel.

► LÄS MER: Sofia – världens populäraste namn på nyfödda flickor 

I SCB:s årliga lista över vanligaste namnen är topplatserna för flicknamnen de samma som förra året, det vill säga Elsa, Alice och Maja. 

Under 2014 fick 872 tilltalsnamnet Elsa.

► LÄS MER: Elsa i ropet i hundvärlden 

På fjärdeplats finns en stark bubblare: Saga. Och den som kan sin Paradise Hotel känner igen detta namn från deltagaren Saga Scott som var med 2014. Namnet låg förra året på 21 plats, men under 2014 fick 671 flickor detta namn. 

På pojknamnssidan är det bara William som är kvar från förra året, förra året fick 977 pojkar namnet. Kanske är det brittiske prinsen med samma namn som inspirerat eller komikern från Umeå. 
På andra respektive tredjeplatsfinns Lucas och Liam. 

► LÄS MER: William Spetz aktuell i humorprogram 

På fjärdeplats för pojknamnen hamnar Oscar som förra året var trea. Under 2015 fick 737 pojkar namnet. 

En bubblare på 100-listan är namnet Kian som ligger på plats 88, samma namn som en av deltagarna i Paradise Hotel 2014. Förra året fick 174 pojkar namnet, 2014 var den siffran 81. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset