Fethullah Üzümcüoğlu och Esra Polats bästa bröllopsminne är har varken med dans, tal eller tårta att göra. Paret använde sina bröllopspengar för att bjuda 4 000 flyktingar på en festmåltid. ”Att se glädjen i ögonen på de syriska barnen är obetalbart”, säger maken.

Kimse Yok Mu/Twitter

Bröllopet hölls i provinsen Kilis nära den syriska gränsen där nu tusentals flyktingar söker skydd undan förföljelser i grannlandet. Enligt turkisk tradition hölls bröllopet mellan tisdag och torsdag och avslutades med en brakmiddag. Men familjen tyckte att det var svårt att njuta av maten och samtidigt veta att det fanns så många nödställda alldeles i närheten. 

– Så jag kom på en idé och berättade för min son. Jag är väldigt glad att han accepterade den och att de påbörjade sin nya lyckliga resa med en så osjälvisk gärning, säger brudgummens pappa Ali till The Independent.

► LÄS MER: Robin och Ellinor köpte hus till flyktingfamiljen

De nygifta donerade de penninggåvor de fått till organisationen Kimse Yok Mu som organiserade en fest för 4 000 flyktingar. Bröllopsgästerna turades om att servera maten till flyktingfamiljerna och brudparet tog emot gästerna med öppna armar. 

– Jag blev chockad när Fethullah först lade fram idén men sedan blev jag övertygad. Jag är glad att vi kunde dela vårt bröllop med de människor som verkligen är i nöd, säger bruden Esra. 

– Att se glädjen i ögonen på de syriska barnen är obetalbart, säger maken. 

Han berättar att flera giftassugna vänner inspirerades och nu planerar liknande aktioner i samband med sina egna bröllop.

► LÄS MER: Ellen, 30, samlade in 62 000 till rumänsk familj

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset