Paret Obama går från Vita huset till underhållningsbranschen.
Paret Obama går från Vita huset till underhållningsbranschen.

USA:s förre president, Barack Obama, har tillsammans med hustrun Michelle tecknat ett avtal med streamingtjänsten Netflix.

Kontraktet löper under flera år, enligt New York Times. Det före detta presidentparet ska producera tv-serier och filmer för Netflix. Fokus kommer att vara serier som berör frågorna som låg Barack Obama varmt om hjärtat under hans år som president.

”Ett av de enkla nöjena under vår tid i allmänhetens tjänst var att möta så många fascinerande människor från alla delar av samhället och att hjälpa dem att dela sina erfarenheter med en bredare publik”, säger Barack Obama i ett uttalande.

LÄS MER: Här är de bästa filmerna på Netflix 2018

Förutom kontraktet med Netflix har paret även startat ett produktionsbolag, Higher ground productions. Obama har sagt att de inte kommer att använda sin nya plattform för att starta en kampanj mot den nuvarande presidenten.

Ted Sarandos, contentchef för Netflix, tror att kontraktet med paret Obama kommer att gynna publiken.

“Vi är oerhört stolta över att de har valt Netflix till sitt hem för sitt formidabla historieberättande”, säger Sarandos i ett uttalande.

 

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset