Att säga upp sig från sitt jobb för att leva ett friare liv som backpacker är inte alltid så lätt. Det fick ett sydafrikanskt par uppleva. Vad som skulle bli livets resa slutade med knappa resurser och att paret tvingades städa toaletter för att överleva.

Många människor drömmer om att en dag ge upp allt för att leva ett backpackerliv på vackra platser runt om i världen. Men det är inte alltid så lätt i praktiken, någonting som CBC news var först att rapportera om.

29-åringarna Chanel Kartell och Stevo Dirnberger sa tidigare i år upp sig från sina reklamjobb i Johannesburg för att ge sig ut på en ”liten kreativ utforskning”. 

► LÄS MER:  Sanne, 29, var nära att stressa ihjäl sig – flyttade till Filippinerna

Sedan i maj har paret postat idylliska bilder från sina resor på Instagram, men ett blogginlägg som lades upp under måndagen visade den mörka sidan av resan.

”Det har inte bara varit isglassar i solen och vackra landskap, nej. Hittills har vi skrubbat 135 toaletter, städat bort 250 kilo kodynga, skyfflat 2 ton sten, lagt 60 meter asfalt, bäddat 57 sängar och jag kan inte ens minnas hur många vinglas vi rengjort. Från att ha kommit från Johannesburgs lyx är vi nu toalettrengörare, hundbajsstädare och stenskyfflare”, skrev paret i inlägget.

► LÄS MER: Ulrika, 24, var stressad och slutkörd – tills hon bestämde sig för att ta kontroll över sitt mående

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset