Annika och Christian förstod inte allvaret av deras situation tills nyligen. Christian säger i programmet Lyxfällan att han alltid tänkt att "det löser sig".
Annika och Christian förstod inte allvaret av deras situation tills nyligen. Christian säger i programmet Lyxfällan att han alltid tänkt att "det löser sig".

Annika, 26, och Christian, 31 har bägge levt med skulder sedan flera år tillbaka, men har alltid fått livet att fungera. När de nu är med i Lyxfällan visar det sig att de går back 21 250 kronor varje månad.

Paret Annika och Christian har sammanlagt 156 olika skulder, och varje månad går de back 21 250 kronor. Något som är ett rekord i Lyxfällan. Pengarna de får in från olika bidrag går främst till cigaretter, cola och oändliga mängder kaffe.

– Det kom som en chock att vi slog rekord, varken jag eller min kille hade kunnat tro att det var så mycket. Det är många småskulder som tillsammans har blivit mycket pengar, säger Annika när Metro pratar med henne.

►LÄS MER:  Mikaela, 27, spelade bort över 50 000 kronor i månaden

Trots parets länge pågående ekonomiska problem har de valt att fortsätta konsumera skräp, köpa saker på köp- och säljsidor på internet och byta bilar. I programmet säger Christian att han tänkt ”att det löser sig” med bostad trots att både han och sambon Annika har för stora skulder och inkassokrav för att få stå på ett lägenhetskontrakt själva.

– Jag tror inte vi riktigt förstod hur illa det var innan vi faktiskt var med i programmet. Jag har haft skulder sedan jag var 18 år och försökt att betala av lite hela tiden, men när man lägger ihop allt inser man hur mycket pengar det faktiskt är, säger Annika.

►LÄS MER:  Evelina, 31, gick back 11 000 i månaden – på fillers och krogbesök

Avsnittet av Lyxfällan sänds 20.00 ikväll på TV3 och på TV3 play.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Ekonomi