Det romska par som mystiska flickan "Maria" hittades hos ska ställas inför en domstol på måndagen.

Paret hävdar att flickans biologiska mor inte kunde ta hand om henne.

– Vi pratar om en kvinna som inte kunde ta hand om det här barnet och som gav henne till paret 2009 genom en tredje part strax efter hennes födelse, sade en av parets advokater, Marietta Palavra, till AFP.
– Ingen kidnappning, inget röveri, ingen människohandel har ägt rum. De köpte inte barnet, sade hennes kollega Konstantinos Katsavos.
 
Ordföranden i den romska föreningen i byn Farsala, där flickan hittades, ger sin version av flickans familjeförhållanden i en intervju med brittiska The Daily Telegraph.
– Det var en bulgarisk man och fru som hade tillfälliga arbeten runt omkring i Grekland och som brukade bo här ibland. Vid ett tillfälle lämnade de flickan för att hon skulle växa upp hos familjen här i byn, sade Babis Dimitriou.
 
Mannen kom tillbaka emellanåt för att träffa flickan, enligt Dimitriou. Senast han besökte byn ska ha varit fem dagar innan paret greps.
– Alla andra romer här sade till den bulgariska mannen att han skulle förklara för polisen att flickan var hans, men nu har han försvunnit, sade Dimitriou enligt The Daily Telegraph.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset