Det ligger mycket research bakom hostelet Les Piaules.
Det ligger mycket research bakom hostelet Les Piaules.

Två genomtänkta boenden, en nyöppnad indierockbar och så kulturcentret som är garanterat internetfritt. Parisbon Victoria Machmudov tipsar om de hetaste adresserna i Frankrikes huvudstad.

MAT & DRYCK

Ten Belles Bread.
Bageri och kafé startat av ägarna till två av stadens populäraste hak. Ten Belles Bread är en förlängning av Ten Belles vid Saint-Martin-kanalen och Le Bal Café i Paris artonde arrondissement och satsar på bröd i alla dess former. Det fransk-brittiska teamet erbjuder hemmagjord brioche, focaccia, surdeg och scones som kan avnjutas till morgonkaffet på den till­hörande uteplatsen.
Bis, 17-19 Breguet facebook.com/tenbellesbread

Wild & The Moon. 

Om du vill vara säker på att det du stoppar i dig är fritt från tillsatser och annat skräp ska du dra till Wild & the Moon. Här är maten garanterat vegansk, ekologisk och glutenfri. Det är med andra ord inte billigt, men här avnjuter du åtminstone din måltid i en mysig miljö om­given av härlig grönska eftersom det kryllar av växter som hänger i amplar från taket. Take away-versionen Wild Lab ligger alldeles i närheten på 25 rue des Gravilliers.
55 rue Charlot wildandthemoon.com 

Wild & The Moon.

IMA.

Teamet bakom kyckling­restaurangen Gallina öppnade i september sin andra restaurang, men helt utan flygfän eller andra djur på menyn. Ima är ett vegetariskt lunchställe vid Canal Saint Martin med influenser från Mellanöstern. Ima betyder ”mamma” på hebreiska och i lokalen med mosaikinklädda väggar erveras ljuvliga sallader med bulgur, kikärtor, mynta, dadlar och andra vanligt förekommande ingredienser i mellanösterns kök. 
39 Quai de Valmy, 75010 facebook.com/IMA

Camille Malissen

Seymore + – en plats att vara kreativ. 

SE & GÖRA

Seymore +. 
Grundaren, Melissa Unger, anser att vi med jämna mellanrum behöver ett avbrott från cyberspace och har skapat en plats där internetuppkoppling är förbjuden. På det här kulturcentrat måste du lämna ifrån dig böcker, telefoner och andra potentiella distraktionsmoment i entrén för att kunna utforska de fem olika stationerna i lugn och ro. Hos Seymour+ uppmanas du till att hänge dig åt din kreativitet helt och hållet. 41 Boulevard de Magenta seymoreprojects.com

NATTLIV

Supersonic. 
Barerna kring Bastille brukar vara en turistfälla men nyöppnade Supersonic är undantaget med stort U. I lokalen som liknar ett New York-loft finns det gott om indieband att upptäcka eftersom spelningar står på programmet varje kväll. Öppet sent torsdagar till lördagar. Alltid gratis inträde.
9 rue Biscornet facebook.com/supersonicbastille

BOENDE

Grand Amour. 
Rummen hos storasystern till hotell Amour är individuellt inredda och utsmyckade med handplockad konst av ägaren själv, den svenskfödde graffitikonstnären André Saraiva. Beundra fotografier av Helmut Newton och Guy Bourdin och konst av Keith Haring. Missa inte heller den falliska heltäckningsmattan i korridoren samt akvariet med tropiska fiskar. Dubbelrum från cirka 1 450 kronor natten.
18 rue de la Fidelite, 75010 hotelamourparis.fr/grand-amour

​Les Piaules. 
Ägarna bakom Les Piaules har tillbringat mer än 500 nätter på olika vandrarhem runt om i världen och vet vilka behov ett hostel bör tillfredsställa. Utifrån detta har de designat våningssängen le Plumard som man hittar i rummen. Les Piaules har även en takterrass med magnifik utsikt över staden och en bar som serverar lokal öl. Incheckning dygnet runt. Dubbelrum från cirka 900 kronor natten.
59 boulevard de Belleville lespiaules.com 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset