Den huvudmisstänkte gärningsmannen bakom terrordåden i Paris, Salah Abdeslam, har skottskadats och gripits vid en ännu pågående polisräd i stadsdelen Molenbeek i Bryssel. "Vi har honom", skriver Belgiens migrationsminister Theo Francken på Twitter.

Enligt tidningen Het Laatste Nieuws har Abdeslam gripits levande. Dagens insats i Molenbeek har skett som en direkt följd av polisinsatsen i Forest i tisdags då en person dödades och två flydde. Enligt Le Soir har uppgifter som hittats i lägenheten i Forest lett poliserna vidare.

Enligt tidningen Le Soir har två skadade personer som var inringade i Molenbeek "oskadliggjorts". En av de skadade är Salah Abdeslam, bekräftar en polischef för tidningen Het Laatste Nieuws. Båda är skadade i benen. Abdeslam uppges ha blivit förd till sjukhus i ambulans, skjuten i knät.

Pågående insats

Insatsen i Molenbeek pågår fortfarande, berättar borgmästaren Francoise Schepmans för Le Soir. En person är inringad av polisen i området.

Enligt Le Soir använde polisen megafoner, sannolikt för att få de inringade personerna att ge upp.

Tv-kanalen RTBF uppger att spaning har pågått i två dagar mot det hus på den gata — Rue des Quatre Vents — där dagens tillslag gjorts.

Flera andra tillslag har också gjorts i samma område, där Abdeslam även söktes intensivt under veckorna efter terrordådet i Paris i november.

Enligt RTBF har Frankrikes president Francois Hollande åkt till det belgiska regeringskansliet för att göra ett gemensamt uttalande med Belgiens premiärminister Charles Michel.

Tidigare under fredagen kom uppgifter om att fingeravtryck från Abdeslam hittats i den lägenhet i Bryssel där en 35-årig man med svenska kopplingar sköts ihjäl under en antiterroroperation i tisdags.

- Vi kan bekräfta att fingeravtrycken från Salah Abdeslam hittades i lägenheten, sade Eric Van Der Sypt, talesperson för åklagarmyndigheten.

130 dödade

Enligt belgiska medier lyckades Abdeslam, vars dna också ska ha funnits i lägenheten, undkomma det massiva polisuppbåd som fanns på plats under insatsen.

Belgaren Abdeslam har jagats intensivt efter terrordåden i Paris i november då totalt 130 personer dödades när terrorister slog till mot kafébesökare i centrala Paris, en rockkonsert på Bataclan-teatern och även området kring Stade de France där Frankrike samtidigt mötte Tyskland i en fotbollslandskamp.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott