Slottsskogen är en av platserna där du får dricka medhavd alkohol.
Slottsskogen är en av platserna där du får dricka medhavd alkohol.

Ibland kan det vara gott och grilla och ta sig en stänkare i en park. Men det är ingen självklarhet att få göra det. Här kommer tipsen på var det är lagligt att på allmän plats dricka alkohol i Göteborg.

Det här med att dricka alkohol utomhus i parker och dylikt visar sig svårare än jag kunde tro. I Göteborg är det i stort sett förbjudet att förtära alkohol på allmän plats. Och eftersom jag tycker att det är rimligt att följa de lagar och regler vi har i det här landet så ger jag er i dag några tips på var det är helt okej att dricka medhavd alkohol. Så nu kan ni bara vinka till polisen när hen kommer och är nyfiken eller kanske till och med bjuda på ett järn. OM hen inte är i tjänst så klart. Varför är tipsen så få då, undrar ni? Jo, för det verkar som att det inte är så många allmänna platser där det faktiskt är tillåtet att dricka på i Göteborg.

LÄS MER: Här är bästa after worken i Göteborg

Slottsskogen

I denna fantastiska park, skog eller naturområde, om ni så vill, är det helt okej att grilla, skåla och skråla. Det är för övrigt en perfekt plats att göra det på också med tanke på att det är extremt nära till Linné och långgatorna. Efter en härligt liten förfest i Slottis så är det ju rätt lätt att ta sig vidare till härliga barer och klubbar. Dock finns det ett undantag för alkoholförtäring i Slottsskogen. Förbudet gäller på den dag det är avslutning i de kommunala skolorna från och med klockan 06.00 till och med 06.00 påföljande morgon. Så den som slutar skolan och vill fira med en sup gör bäst i att sitta någon annanstans. Företrädelsevis hemma. Eller på lokal. För er som dricker i Slottsskogen och har hund med er påminner jag om att hunden ska vara kopplad året om i nämnda park.

Delsjön

I östra delarna av stan ligger Delsjöområdet med Delsjön som är ett perfekt vattenhål att bada i på somrarna. Och väldigt centralt. Från spårvagnshållplatsen Töpelsgatan är det en promenad på endast tio minuter. Det är också ett populärt utflyktsområde för den kanotsugne och det går, enligt uppgift, alldeles utmärkt att dricka medhavd alkohol i området. Dock kanske inte om du paddlar i en kanot samtidigt för det kan ju sluta illa, så låt bli det. Men ta chansen att åka hit med vänner och grilla och ta något gott och dricka. Söker du ett alkoholfritt alternativ så kan du vandra runt både stora och lilla Delsjön. Det är en sträcka på runt milen. Det låter ju dock i sammanhanget lite tråkigare.

Saltholmen

Om man tar spårvagn tio från Drottningtorget kommer man till slut till Saltholmen. Här går det båtar ut till den södra skärgården, som enligt undertecknad är den finaste, men, det går alldeles utmärkt att hoppas av vagnen här och lägga sig och bada på klipporna och även skåla. För i det här området är det ingen som bryr sig om du tar med lite öl eller vin. Det här är ju ett extremt populärt ställe att åka till varma sommardagar. Klipporna brukar vara överfulla med folk som vill lapa sol. Om man tar båten ut i skärgården och tittar in på klipporna påminner de solbadande människorna om stora sällskap med solande sälar som ligger där alldeles tysta och stilla. Inga jämförelser i övrigt givetvis.
LÄS MER: Här är bästa shoppingen i Göteborg

Av Jesper Lögdahl, dj & Chefredaktör World in Property

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset