"Det här är terapi på hög nivå. Man ser sig själv på tv och inser alla sina fel och brister", säger Mia Parnevik.
"Det här är terapi på hög nivå. Man ser sig själv på tv och inser alla sina fel och brister", säger Mia Parnevik.

Trots att familjen Parnevik har sagt nej till att spela in fler säsonger tidigare är det nu dags för den fjärde säsongen av deras populära realityserie. Men den här gången blir det inga kändisgäster som kommer på besök i Florida-villan. I stället blir det fullt fokus på familjen. "Det var intensivt, naket och transparent", säger Mia Parnevik om inspelningarna.

Efter varje säsong har familjen Parnevik sagt nej till en fortsättning.
Ändå står ni här nu inför premiären av säsong fyra?

– Det är galet. När vi sa nej efter säsong tre så sa vi nej på riktigt. Penny var i Kalifornien, Peg var på turné, Philippa var i New York, Phoenix gick i plugget, jag hade tävlingar och Mia reste också runt. Det var svårt att få ihop, säger Jesper Parnevik under en pressdag där hela familjen förutom de två yngsta medlemmarna var samlade.

Peg Parnevik berättar att de hade en familjegruppchatt där de diskuterade om de skulle göra en fjärde säsong eller inte.
– Jag sa att jag var 60 procent med på det, Penny sa att hon var 80 procent med på det. Sedan ringde pappa och bara sa att vi ska börja filma i morgon. Jag bara ”okej, så det blir en till säsong?”, säger hon och skrattar.

Jesper och Mia Parnevik.

Det är just familjens olika scheman som gjorde att det var omöjligt att ha med gäster den här säsongen.
– Det var intensivt, naket och transparent. Man ser allt i vår familj, säger Mia Parnevik.
– Jag säger alltid att jag inte är ett stort fan av reality-tv, och speciellt påhittad reality där de förbereder allt innan. Det blir genomskinligt, jag klarar inte av att titta då. Vi bestämde att gör vi det här, då kör vi så att de får filma allt, säger Jesper Parnevik.

LÄS MER: Bosse Parnevik: ”Man är stolt”

Golfproffset säger att absolut ingenting av det som händer i serien är ”scriptat”. Varken bråken eller alla andra händelser som inträffar hos familjen.

– Vi har till och med fått be om ursäkt till fotograferna ibland. De har ibland sagt att ”är ni säkra på att vi ska filma det här?”, och vi bara ”kör för fan”.

Peg Parnevik säger att det här är första gången som stämningen blev så pass laddad mellan familjemedlemmarna.
– Så att de som filmar bara ”oh shit” under våra bråk. De bara ”hm, vi kanske borde gå härifrån…”. Det var en sak att hänga med familjen, men nu umgicks vi i stort sett 24 timmar om dygnet i typ sju veckor. Vi var rätt trötta på varandra efter ett tag.
– Det här är terapi på hög nivå. Man ser sig själv på tv och inser alla sina fel och brister, säger Mia Parnevik.

I säsongspremiären introduceras tittarna till Peg Parneviks pojkvän Filip Kaspersen Lamprecht

I säsongspremiären introduceras tittarna till Peg Parneviks pojkvän Filip Kaspersen Lamprecht. Bland annat försöker han att överraska Peg med en romantisk dag och frågar då Mia om råd – som rekommenderar en tarmsköljning.
– Det har varit jätteroligt. Det var inte planerat att jag skulle vara med. Jag skulle vara där när de skulle spela in, så de frågade om det var okej att jag skulle vara med vid något tillfälle. Men sedan slutade det med mycket mer än så, säger han.
– Vi tänker ju inte på det, men när man ser klipp så är han ju sjunde hjulet. Ibland när vi bråkar och sitter och tjafsar med varandra så ser man Filip sitta i hörnet och tänka ”varför är jag här”, säger Jesper Parnevik. 

LÄS MER: Peg Parneviks rumpbilder väcker uppmärksamhet på Instagram

Peg Parnevik tycker att den här säsongen är den bästa hittills, och utlovar bråk, skratt, tårar och kärlek. Penny Parnevik bor numera i Kalifornien med pojkvännen Douglas Murray, och även han kommer att dyka upp under säsongens gång. Hon tror att framgången bakom serien ligger i igenkänningsfaktorn hos tittarna. 

– Jag tror att svenska folket visste vem pappa var innan och så ser de att vi bor i det här gigantiska huset. Men hur vi än bor och hur våra liv än ser ut så ser tittarna att ”oj, de är precis som oss”. Jag tror att det är det som är skönt, att folk tänker att ”jag bråkade om samma sak med min syster i går”. 

”Parneviks” har säsongspremiär den 20 mars kl. 21.00 på TV3 och Viafree.

Fakta:

TV3:s realityserie ”Parneviks” började sändas 2015.

Första säsongen vann Kristallen i kategorin Årets realityprogram.

Familjen består av Jesper, 53; Mia, 50; Peg, 22; Penny, 20; Philippa, 18 och Phoenix, 16.  

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om TV3 tv