Politikerna pratade om dockträdgårdar, myror och stora planer på sandsslottsbyggen. När SVT sände partiledardebatten i veckan kom textningen från Barnkanalen när Smålandspostens ledarredaktion tittade. "Vi skrattade mest när vi såg att det dykte upp”, säger Blanche Jarn, ledarskribent.

Tabben: Partiledardebatten fick undertexter från Barnkanalen

Jan Björklund vill bygga galaxens bästa sandslott och Jonas Sjöstedt älskar myror.

Posted by Metro Sverige TV on Friday, January 15, 2016

Miljöpartisten Åsa Romson ville anlägga blomsterträdgård till sina dockor, Jan Björklund (L) har planer på ett enormt sandslottsbygge och och vänsterledaren Jonas Sjöstedt pratade om myror. SVT:s sändning av partiledardebatten fick ett humorlyft med Barnkanalens textning. 

– Vi skrattade mest när vi såg att det dykte upp, somliga var rätt träffsäkra också, säger Blanche Jarn, ledarskribent på Smålandsposten som tog bilder på den roliga sammanblandningen och delade dem på Facebook. 

► LÄS MER: Här är sociala medier-tabbarna vi inte glömmer 

SVT:s distributionschef Per Björkman förklarar hur det hela gått till: 

– Det är inget konstigt, man har alltid kunnat göra så. Vi har programtexter för döva, de ligger på varsin text-tvsida och man kan själv blanda ihop det. Man kan välja SVT1 och samtidigt går man in på 793 på text-tv, då får man de texter som rullar i Barnkanalen eller om man trycker 794 som är Kunskapskanalen. Och så tar du lite bilder och lägger upp det på Facebook och får en massa likes, säger Per Björkman, distributionschef på SVT som under dagen fått en hel del samtal från medier som vill veta hur det gick till, säger han och fortsätter:  

– Det är en frihet man har om man vill lattja med det. Vi kan inte stoppa det.  

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset