Det blir grått och kyligt väder i helgen.
Det blir grått och kyligt väder i helgen.

Alla som hade tänkt sätta sig på uteserveringarna i helgen får se till att ta med paraplyet. Strålande sol blir vi utan ett tag till.

Innan regn tittar solen fram – sedan kommer mer regn. Maj har hittills varit kallare än normalt. Och de närmsta dagarna får vi fortsatt kyligt väder.

– Det blir tyvärr ingen sommarvärme i helgen, säger Lina Broman, meteorolog på väderinstitutet Foreca.

Vädret blir mestadels gråmulet över hela landet med relativt låga temperaturer. Under torsdagen blir det mulet och uppemot 17 grader i Stockholm. Göteborg får cirka 13 grader och Malmö runt 15 grader varmt. I Norrland väntas regnet dra sig undan på eftermiddagen.

– Men innan regnet slår till på kvällen i storstäderna, kan solen titta fram i Stockholm och göteborgstrakten, säger hon.

Under fredagen fortsätter det gråa och kyliga vädret och regnet sprider sig framför allt i södra och mellersta Norrland. I Stockholm, Malmö Göteborg blir det småblåsigt och vi får nöja oss med temperaturer på 5-13 grader.

– Det även bli en del lokala regnskurar här och där, säger Lina Broman.

Under helgen fortsätter det ostadiga vädret med lågtryck som drar upp över hela landet men under söndagen kan det mesta regnet ha passerat Götaland och Svealand. Norrland får det fortsatt regningt.

– Normalt sett brukar temperaturerna i maj ligga på 15-17 grader, så det här är lite kallare än normalt, säger Lina Broman.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset