Solen tittar fram över största delen av Sverige under tisdag, onsdag och torsdag.
Solen tittar fram över största delen av Sverige under tisdag, onsdag och torsdag.

I veckan kan boende i Götaland, Svealand och södra Norrland vänta sig sol och vårvärme. För den som inte passar på att se solen nu väntar dock flera veckor av kyla tills värmen kommer åter.

Temperaturerna kryper uppåt med närmare 10 grader under tisdag, onsdag och torsdag och det kommer bjudas på en hel del sol runt om i landet, berättar Martin Hedberg, meteorolog vid Vädercentralen, för Metro.

– Det är aprilväder redan nu i mars. De kommande dagarna är det verkligen vårvärme i luften, sedan går det tillbaka till runt bara några plusgrader.

►LÄS MER:  Klimatologen: Håll ut – då kommer våren

Aprilväder, som betyder att det växlar mellan kalla och varma temperaturer, är vad som är att vänta framöver. Efter att solen kikat fram i veckan ser det ut som att vädret kommer vända tillbaka till kyligare grader hela mars månad ut, enligt Vädercentralen.

Natten mot fredag försvinner solen igen och vid Roslagskusten kan det även komma att yra lite snö i luften. Vantar och mössa kan alltså inte packas ner riktigt än, men de går att lägga åt sidan under de kommande dagarna.

►LÄS MER:  Spana in de nya (sol)klara bilderna på vår närmaste stjärna

Trots att det är kyligt ute nu så har årets vinter varit en mild variant, november och december bjöd på varmare temperaturer än normalt. Och att tänka på är att skiftande värme ofta inte kommer förrän i april, enligt Martin Hedberg på Vädercentralen.

– Man får passa på att njuta nu, de kommande dagarna är lite av ett undantag för hur vädret brukar se ut i mars.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Väder