Patrik Bergfeldt säger att han och dejten blev väldigt ledsna över händelsen. 
Patrik Bergfeldt säger att han och dejten blev väldigt ledsna över händelsen. 

Patrik Bergfeldt, 26, skulle gå ut och festa med sin nya dejt och sina vänner. Då ska han både ha blivit filmad av ett gäng killar när han dansade och kysstes med sin manliga dejt och tillsagd av en vakt som sa att "det här är inte en jävla porrfilm". "Vi blev så ledsna", säger Patrik Bergfeldt till Metro.

Det var förra veckan som Patrik Bergfeldt tog med sig sin manliga dejt och ett par vänner till nattklubben Celezte på Riddarholmen i Stockholm. De var där för att sätta i gång ett tidigt firande av Prideveckan.

– Vi var på dansgolvet som alla andra. Jag och min dejt blev lite mer intima och hånglade med varandra och vi dansade tätt inpå varandra. 

Då fick han veta av sina vänner att tre killar stod vid baren och filmade dem.

– De stod väldigt nära oss, skrattade åt oss och filmade oss i nästan en kvart när vi dansade och hånglade. Jag tänkte att jag inte skulle låta mig hindras av dem. När mina vänner sa till så konfronterade en vakt killarna. Då hade de sagt att bara tog selfies, berättar Patrik.

LÄS MER: "Tyst om eventuell hotbild mot Pride"

Patrik Bergfeldt säger att hans dejt också lade märke till att en av vakterna blängt på dem hela tiden.

– Efter en stund, när vi försökt vara obrydda, så kom han fram och sa: ”ni måste sluta med det här, det är ingen jävla porrfilm. Ni måste tagga ner”. Jag sa att det är oacceptabelt av honom att säga så. Då sa han att ”lugna ner dig, jag gör det här för er skull”. Det var inte direkt det bästa sättet att säga det på. Vi var alltså för ”pornografiska” trots att vi hade kläderna på och dansade och hånglade precis som alla andra heteropar omkring oss gjorde.

Han och hans sällskap upplevde det hela som väldigt kränkande.

– Vi blev så ledsna. Sedan har vi ju ingen aning om vad som har hänt med videon som killarna filmade.

Patrik Bergfeldt har inte anmält händelsen till polisen och han är inte säker på om de kommer att göra det. Han säger att han under hela sin uppväxt i Örebro fått höra nedlåtande ord om sin läggning.

– Det är tillräckligt svårt som ung och gay att vara sig själv. Vi känner oss inte trygga eller säkra med att visa vilka vi är. Jag vill kunna hångla med vem jag vill och var jag vill. Det här var som ett extra slag i ansiktet när vi var där just för att vi ville fira in Pride tidigt.

LÄS MER: "Flera partiledare i Pride"

Amelie Dahlbäck är en av nattklubbscheferna på Celezte och säger att hon är otroligt ledsen över vad som hänt. 

– Det är så tråkigt och vidrigt att höra om det här. Jag har aldrig hört om en sådan här incident hos oss. Vi är väldigt måna om alla våra gäster och hela vår publik. Det ska aldrig hända igen. Vår prio sedan öppning har varit att ha en bra dialog med vakter men tydligen har den brustit någonstans eftersom sådant här absolut inte får hända. Inför Pride kommer vi återigen sätta oss ner med våra anställda och vakter. 

Hon säger att de försökt bygga en klubb där alla ska känna sig trygga och efter att Metro tog kontakt så har hon pratat med Patrik Bergfeldt. 

– Det här visar på de vidriga strukturer i vårt samhälle av rasism, sexism och homofobi - och sorgligt nog därför också som Pride behövs extra mycket. Vi har exempelvis stängt vår vanliga gästlista under Pride för att ge större plats åt den publik som behöver Pride och vill fira den här högtiden med oss. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset