Robert Pattinson, 23, har gått från osäker tonåring till trulig sexsymbol som får kvinnor i alla åldrar på fall. Men han är fortfarande självmedveten och trivs inte i stora grupper – problematiskt för en skådespelare som konstant jagas av frenetiska fans och blodtörstiga paparazzifotografer.
– Som tur är har jag varit på filminspelningar hela året, då är man så isolerad att allt annat blir ointressant. Är man upptagen hela tiden finns det inget att skvallra om. Och man går inte ut och festar på kvällen för man vet att man måste stiga upp klockan fyra nästa morgon, säger han när Metro träffar honom.

De unga fansen har följt honom från rollen som Cedric Diggory i "Harry Potter och den flammande bägaren" för fyra år sedan. Sedan dess har han både lagt ner skådespelandet, satsat på en musikkarriär och kommit tillbaka till bioduken.

I dag är han aktuell i "New moon", uppföljaren till "Twilight" som ligger bakom det enorma genomslaget. Samtidigt fortsätter spekulationerna om romansen mellan honom och Kristen Stewart som spelar Bella. Och späs på av kommentarer från människorna nära dem.
– Det Robert och Kristen har är en massa känslor för varandra. Komplexa känslor, säger Catherine Hardwick, regissör av "Twilight" till Vanity Fair.

Själv säger han ingenting.
– Det spelar ingen roll vad jag säger. Jag har bokstavligt talat varit i andra änden av landet (från Kristen), och det är ändå "Åh, de var på en hemlig dejt", säger han till tidningen.

I "New moon" får Edward konkurrens om Bellas hjärta av varulven Jacob (Taylor Lautner) – något som har delat upp fansen i "Team Edward" och "Team Jacob". Metro frågar Pattinson vem som skulle vinna i ett slagsmål?
– Jag tror att Edward skulle vinna, åtminstone enligt böckerna.

Vilka filmer spelar du in nästa år?
– Jag gör en film som heter "Bel Ami" i februari, det är en filmatisering av en roman av Guy de Maupassant. Och jag hoppas på att få filma ”Unbound Captives” med Rachel Weisz och Hugh Jackman, det är en westernhistoria i Australien.

De rollerna skiljer sig mycket från Edward Cullen. Har du något gemensamt med Edward?
– Vi är båda envisa och dominanta när det gäller vissa saker.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset