Den asiatiska elefanten, Tai, som var med i Hollywoodfilmen Water For Elephants, fick elchocker och blev slagen, hävdar aktivister. Tai agerar i filmen tätt tillsammans med filmstjärnorna Robert Pattinson och Reese Witherspoon.

Aktivisterna Animal Defenders Internationel (ADI) visar upp vad de säger att de har en video från 2005 som visar hur Tai får stötar av elpistoler och blir slagen med pinnar för att han ska lära sig olika trick.

I videon varvas citat där företrädare för filmen berättar hur väl elefenten Tai behandlats med klipp där elefanten, som ska vara densamma, elchockas och slås med pinnar.

Producenterna hävdar trots videon att inga djur kom till skada under inspelningen.

Även Gary Johnson, delägare i Have Trunk Will Travel, företaget som äger Tai säger att hon inte blivit misshandlad på något sätt.

"Vi hade blandade känslor om att ens göra den här filmen eftersom det är ganska detaljerade filmsekvenser med elefanten, och det finns några så kallade slagscener med där" säger han, skriver brittiska tidningen Metro.

Have Trunk Will Travels elefanter har också medverkat i filmer som "Evan Almighty", Britney Spears video till "Cirkus". Elefanten Tai har använts som målarduk av konstnären Banksy under en konstinstallation i Los Angeles.

Getty Images

Aktivister säger att filmen visar hur elefanten Tai, här med Robert Pattinson och Reese Witherspoon, får elchocker och blir slagen med pinnar.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset