Paul Nuttall.
Paul Nuttall.

Paul Nuttall blir näste man att försöka axla Nigel Farages mantel som slagfärdig etablissemangsutskåpare hos brittiska Ukip.

Den snart 40-årige EU-parlamentsledamoten röstades fram till ny partiledare med 62,6 procent av de drygt 15 000 rösterna i partiets interna ledaromröstning.

– Landet behöver nu mer än någonsin ett starkt Ukip för annars kommer det inte finnas något tryck på (premiärminister) Theresa May och hennes regering att ge oss en verklig brexit, talade Nuttall efteråt, enligt Reuters.

Ukip har genomgått en rejäl ledarcirkus sedan mångårige frontfiguren Nigel Farage bad om att få tacka för sig i somras.

Farages första ersättare Diane James hoppade av efter bara 18 dagar som partiledare, efter att ha känt sig motarbetad. James har nu dessutom lämnat partiet – precis som EU-parlamentskollegan Steven Woolfe, som länge sågs som favorit till att ta över från Farage.

Woolfes sorti skedde efter att handgripligen ha drabbat samman med partikollegan Mike Hookem i ett slagsmål i Strasbourg i oktober.

Nigel Farage är ändå rejält nöjd med år 2016 – och då inte bara för britternas folkomröstningsbeslut om att lämna EU. I sitt avskedstal som tillförordnad ledare på måndagen välkomnade han även valet av Donald Trump till president i USA.

– Vi var inspirationen bakom mycket av det – och det är jag väldigt nöjd över, sade Farage.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset