Paul Mason var världens fetaste man, men lyckades tappa två tredjedelar av sin vikt tack vare en förminskning av magsäcken. Igår opererades hans överflödiga hud äntligen bort – en händelse som livebevakades av en journalist på Twitter.

Twitter/AllOverPress

Pauls "förkläde" av hud på magen opererades bort.

Britten Paul Mason, 54, var världens fetaste man när han för några år sedan vägde hisnande 440 kilo. Men för fem år sedan genomgick han en operation för att förminska magsäcken och sedan dess har han tappat 285 kilo i vikt.

På grund av den enorma viktminskningen har han tvingats dras med oerhörda mängder överflödig hud – något som inneburit ett handikapp för honom. Sedan i julas har han varit sängliggande på grund av en klump med infekterad hud på hans ena ben. 

– Det känns som att jag bär runt på någon och det har hindrat mig från att göra någonting alls. Jag har legat i sängen i stort sett hela tiden så att infektionen inte ska flamma upp igen, säger Paul Mason till BBC. 

Men snart kommer Paul Mason att vara kvitt sitt handikapp. I går lade han sig nämligen under kniven på ett sjukhus i New York för att operera bort drygt 44 kilo överflödig hud.

Därmed kommer han snart att väga drygt 100 kilo – nära 340 kilo mindre än för bara några år sedan.

– Jag längtar tills jag har återhämtat mig och jag ser fram emot att kunna ta en promenad med min hund. Jag kommer att försöka skaffa ett jobb och ta mig vidare i livet, sa Paul Mason till BBC inför operationen.

Det kommer att krävas flera ingrepp för att avlägsna den uttänjda huden. Vid den första operationen i går fokuserade man på att ta bort den infekterade klumpen på benet, samt det ”förkläde” av löst hängande hud som Paul Mason hade på sin mage. 

Sarah Lyall, journalist på tidningen New York Times, har följt Masons viktresa under flera år. Hon var med vid ingreppet igår och livebevakade från operationssalen via sitt Twitterkonto.

Hennes nära 19 000 följare uppdaterades om hur operationen gick och reporten tilläts till och med att lägga upp flera väldigt grafiska bilder av den avlägsnade huden. 

När operationen var över avslutade Lyall livebevakningen med att berätta att allt hade gått bra.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset