Karlskronas Marcus Paulsson under SHL-matchen mellan Malmö Redhawks och Karlskrona HK. Matchen slutade med bortaseger till Karlskrona, 1–3.
Karlskronas Marcus Paulsson under SHL-matchen mellan Malmö Redhawks och Karlskrona HK. Matchen slutade med bortaseger till Karlskrona, 1–3.

Förra säsongen: 31 poäng på 52 matcher och räddat kontrakt via kval.Denna säsong: 32 poäng på 14 matcher och serieledning i SHL.– Hela Blekinge kokar, säger Karlskronas tvåmålsskytt Marcus Paulsson efter 3–1-segern mot Malmö.

Marcus Paulsson lämnade Blekinge och allsvenska Mörrum 2002, men upplever nu en mäktig höst med Karlskrona. Under sin andra säsong i SHL är Blekingelaget i serieledning.

– Det är skitroligt. För mig som är därifrån... Det är mycket snack. Man åker på hockeyträning med sina pojkar och det snackas över allt. Hockeyfebern är i gång i Blekinge, det kan jag lova, säger nyförvärvet med ett brett leende.

"Fått en andra chans"

Skrällgänget har redan tagit fler poäng (32) än vad klubben gjorde under hela sin debutsäsong.

– Det trodde vi att vi skulle göra, men kanske inte så tidigt, säger Paulsson, som återvände till Sverige denna säsong efter tre år i schweiziska Davos.

Förklaringen?

– Jag har fått den frågan några gånger. För det första har vi tränare och spelare som gör sitt andra år och har fått lite erfarenhet. De är otroligt klara med vad vi ska göra och vi tror stenhårt på vår spelidé, säger 32-åringen och fortsätter:

– Det har kommit in nya killar som har fått en andra chans, som kanske inte riktigt fick chansen i sina andra lag. Det är många som har vuxit.

Paulsson, som gjort över 150 matcher för Malmö i SHL och allsvenskan, svarade nu för två mål mot sin forna klubb när gästerna vände ett 0–1-underläge till 3–1-seger i slutperioden. Det första fram till 2–1 var en läcker soloprestation där forwarden grundlurade såväl Malmöbacken Nils Andersson som hemmamålvakten Christopher Nihlstorp.

– Sådana mål vill man ju göra hela tiden, men det går ju inte. Men man försöker, säger han med ett leende.

"Ren flyt"

Hans 3–1-mål var av en annan karaktär. Paulssons tredje mål för säsongen styrdes in av en Malmöklubba.

– Han vevar lite med klubban. Det var ren flyt, men det får man ha ibland.

Även Malmö – 61 poäng förra säsongen som nykomling och nytt kontrakt utan kvalspel – har genomgått en förändring, men tabelltrean upplever nu en första formsvacka med tre raka förluster.

– De har en dipp nu, men kommer att komma igen, säger Paulsson.

Kommer Malmö och Karlskrona sluta topp sex och ta en slutspelsplats?

– Det är svårt att säga. Vi får se. Sådant vågar vi inte svara på, säger Marcus Paulsson.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset