Peg och resten av familjen Parnevik ska just börja spela in den, enligt henne, "absolut sista" säsongen av realityserien "Parneviks". Själv vet hon inte vilka gäster som dyker upp – men högst på hennes önskelista står Håkan Hellström och Veronica Maggio. Arkivbild.
Peg och resten av familjen Parnevik ska just börja spela in den, enligt henne, "absolut sista" säsongen av realityserien "Parneviks". Själv vet hon inte vilka gäster som dyker upp – men högst på hennes önskelista står Håkan Hellström och Veronica Maggio. Arkivbild.

Att få åka på turné var en av Peg Parneviks stora drömmar. I somras gick den i uppfyllelse – men äventyret kantades av teknikstrul, Twitterbråk och illamående. I serien "Peg på turné" får tittarna följa henne under den turbulenta sommaren.

För ett och ett halvt år sedan var det inte många som visste vem Peg Parnevik var. Sedan dess har hon medverkat i två säsonger av familjens hyllade realityserie "Parneviks" på TV3 och i mars släppte hon sin debutsingel. Några månader senare fick hon chans att möta sina fans under den sommarturné som ligger till grund för den nya webbserien "Peg på turné" som snart har premiär på Viafree.

– Det här är ett väldigt ärligt program och jag vill verkligen visa att det inte är så glamoröst hela tiden, säger hon till TT.

– Samtidigt var det så klart helt fantastiskt.

"Pappa gjorde fel"

I onsdagens säsongspremiär får tittarna se Peg hantera nerverna inför sin första konsert någonsin. Inte nog med att stressen fick henne att kräkas och att ljudtekniken ställde till det mitt under framträdandet – samma dag hade hennes pappa, golfaren och tv-stjärnan Jesper Parnevik, hamnat i blåsväder sedan han twittrat om Zara Larsson i samband med terrordådet i Nice.

– Vi har gått vidare. Det är ingen fight, ingen grej, längre. Både han och vi visste att han hade gjort fel, men man känner ju också att man måste stå bakom sin familj även när de gör sjukt dumma saker, säger Peg.

Släpper ny singel

Sedan en tid tillbaka bor Peg med systern Penny i Georgia. Hon flyttade dit för att studera kreativt skrivande på universitetet men har nu tagit en paus för att satsa helhjärtat på artistkarriären. På fredag släpps nästa singel, "Stockholm nights" och därefter fortsätter arbetet med musiken.

– Jag vill bara fortsätta skriva, släppa några låtar till, kanske ett album om ett tag ...

– Nästa turné kör vi all in, för nu kan jag det här lite i alla fall!

Erik Nylander/TT
"Jag är så tacksam för det här. Det är en dröm och det är inte så många som får göra det här – men jag vill inte att folk ska tro att det är någonting som jag bara har fått. Jag har jobbat skithårt för det här", säger Peg Parnevik om musikkarriären och sommarturnén som skildras i den nya webbserien "Peg Parnevik på turné". Arkivbild.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset