Den hemgjorda förbudsskylten som Pelle Wittheden, 36, på måndagsmorgonen satte upp vid barnens skola i Årsta i södra Stockholm.
Den hemgjorda förbudsskylten som Pelle Wittheden, 36, på måndagsmorgonen satte upp vid barnens skola i Årsta i södra Stockholm.

Pelle Wittheden, 41, har lessnat mobbningen i samhället och tycker att vi borde prata mer om problemet. Därför satte han på måndagsmorgonen upp en hemmagjord antimobbingsskylt vid barnens skola i södra Stockholm.

Pelle Wittheden

”Mobbning förbjudet” står det på den gulröda förbudsskylt som Pelle Wittheden på måndagen satte upp utanför sina barns skola i Årsta utanför Stockholm. Kort därefter la han upp en bild på skylten på sin Instagram, något Nyheter24 var först att uppmärksamma. 

– Det är ett väldigt angeläget och viktigt ämne och någonting som är viktigt att vi pratar om och reagera emot. Det var en kul grej, och att jag satte upp skylten där var inte för att jag ville säga någonting mot skolan utan den där skylten borde sitta överallt, på alla skolor och arbetsplatser, säger han till Metro.

► LÄS MER: Femåring fick byta förskola efter mobbning – då fick Lennart nog

Han menar att mobbning och trakasserier dessvärre är något vi ständigt har omkring oss och att det handlar om att inte glömma bort att vara snälla mot varandra.

– Tanken var att om någon ser den skylten och tänker till så är det bra. Och kanske att man hamnar i en situation där man har cilivkurage och säger ifrån.

Enligt honom var det ingen särskild anledning till att han satte upp skylten nu, men han nämner ändå SVT:s nystartade serie "Morgans mission", där skådespelaren Morgan Alling följer en åttondeklass i deras kamp mot mobbning.

– Man måste hela tiden prata om det. Det är inte alltid de som mobbar förstår att de gör just det. Vi måste ta upp att folk även kan må dåligt av små saker som man kanske inte tänker gör ont. 

► LÄS MER: Martina Haag gör serie om mobbning

Och reaktionerna på hans antimobbningsskylt har endast varit positiva.

– Jag har bara hört väldigt positivt från vänner och kollegor, att det var bra och tänkvärt, säger Pelle och skämtar om att det kanske är dags att börja massproducera skylten. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset