Konfetti är inte det enda som regnar över Astralis efter vinsten i ESL Pro League Odense.
Konfetti är inte det enda som regnar över Astralis efter vinsten i ESL Pro League Odense.

Astralis fick fira dubbla vinster i helgen när de på hemmaplan besegrade Liquid för att ta hem segern i ESL Pro League.

Inte nog med att Astralis återigen fick visa vilka som är årets bästa lag i CS:GO när de plockade hem titel ni ESL Pro League i söndags. Vinsten innebar även att det danska laget blir det första någonsin att ta hem Intel Grand Slam med en prissumma på över 9,5 miljoner kronor.

Titeln delas ut till det lag som vinner fyra av tio förstklassiga turneringar arrangerade av ESL eller Dreamhack Masters. Och det var precis vad vinsten i Odense innebar för Astralis.

LÄS MER: Nya satsningen i CS:GO – hakar på battle royale-trenden

”Det här var bara GALET! Det sjukaste jag varit med om. Tack till alla som hejade på oss. Jag kunde inte ha hoppats på en bättre final”, skriver Lukas ”gla1ve” Rossander på Twitter.

Lukas ”gla1ve” Rossander hyllades stort på sociala medier för sin insats i finalen. Däremot var det återigen lagkamraten Nicolai ”dev1ce” Reedtz som fick ta emot priset som turneringens viktigaste spelare.

Med prispengarna från turneringen och grand slam-titeln är det ett pengaregn värt omkring 12 miljoner som Danskarna belönas med. Ett rejält klirr i kassan för Astralis-stjärnorna med andra ord.

Laget gratulerades även av den danske statsminstern Lars Løkke Rasmussen.

LÄS MER: Talangjägaren BARBARR hintar om slutet på spelarkarriären

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset