Pensionsmyndighetens tråd på Flashback flyttades snabbt till internetforumets "papperskorg".
Pensionsmyndighetens tråd på Flashback flyttades snabbt till internetforumets "papperskorg".

För att fånga upp pensionssparares frågor och funderingar startade Pensionsmyndigheten en tråd på Flashback. Men initiativet möttes av skepticism, och tråden hamnade i internetforumets papperskorg. "Vi ska inte ta plats på det sättet, säger Johan Andersson, presskontakt på myndigheten, till Dagens Media.

”Hej och välkommen till Pensionsmyndigheten på Flashback!”

Så såg inledningen av presentationen ut när myndigheten var på väg att etablera sig på Flashback. Internetforumet är känt för sitt öppna, och ibland råa, samtalsklimat där folk kan diskutera alla tänkbara ämnen, även kontroversiella sådana.

LÄS MER: Pensionsåldern höjs – det här innebär det

Tråden hade ”för låg kvalitet”

De användare som fick syn på Pensionsmyndighetens initiativ ställde sig dock skeptiska till det hela, och frågade snarare om det verkligen var myndigheten som låg bakom tråden.

Även Flashbacks moderator var osäker på konceptet, och det tog inte lång tid innan tråden i fråga hade hamnat i ”papperskorgen”, där trådar med ”för låg kvalitet” placeras.

”Vår hemvist är på Facebook”

Enligt Johan Andersson var dock tanken aldrig att Pensionsmyndigheten själva skulle starta en tråd för pensionssparare.

LÄS MER: Börja pensionsspara i tid – så får du pengarna att växa

– Vi ska inte ta plats på det sättet. Vår egentliga hemvist på sociala medier är Facebook där vi har vårt eget flöde och svarar på frågor. Man blir lite mer svaret skyldig om man startar egna trådar, säger han till Dagens Media.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset