Nanna Blondell, Per Schlingmann, Niklas Engdahl och Ebba Hultkvist Stragne.
Nanna Blondell, Per Schlingmann, Niklas Engdahl och Ebba Hultkvist Stragne.

Per Schlingmanns roman ”I maktens öga” blir nu tv-serie på Viaplay. Serien kommer att heta "Den inre cirkeln" och börjar spelas in i sommar under Almedalsveckan på Gotland i juli.

Nanna Blondell, Ebba Hultkvist Stragne och Niklas Engdahl spelar huvudrollerna i den nya serien, som är fritt baserad på Per Schlingmanns roman som släpptes för ett år sedan. Serien handlar om människor som ”lever i eller i närheten av den politiska världens absoluta centrum, under några heta sommardagar i Almedalen”, står det i ett pressmeddelande.

LÄS MER: ”Här är tv-serierna du inte får missa 2018”

”Det ska bli fantastiskt att få ta berättelsen vidare i ett nytt format. Av reaktionerna på boken har jag märkt att intresset är stort kring vad som pågår i kulisserna bakom de polerade politiska utspelen. Att inspelningen kan ta avstamp i den pågående Almedalsveckan under ett valår kunde inte ge oss bättre förutsättningar”, säger Per Schlingmann, som bland annat har varit Moderaternas partisekreterare och partiets chefstrateg.

Viaplays programdirektör Fredrik Ljungberg beskriver serien som en svensk mix mellan serierna ”House of cards” och ”Empire”.

”Vi är oerhört stolta över att få skapa ett nytt skarpt drama med Per Schlingmann som har en unik inblick i en värld som vi alla vill veta mer om. Det här blir en svensk mix av ”House of cards” och ”Empire” där starka karaktärsporträtt driver en mångbottnad historia om det politiska livet bakom fasaden”, säger han.

”Den inre cirkeln” kommer på Viaplay under 2019 i åtta delar.

LÄS MER: ”Här är bästa filmerna på Viaplay”

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset