Pernilla Andersson är aktuell som coach i ”True talent” och i krogshowen ”Oslagbart”. I Tuffometro berättar hon om sex i källaren till ett församlingshem och om något olagligt.

Varför sviker tittarna ”True talent”?
– Oj, svår fråga. Kanske för att folk hellre vänder sig till gamla tv-format som ”Fångarna på fortet”. De inarbetade koncepten verkar alltid fungera bättre, vilket är synd. ”True Talent” kanske tar lite längre tid att etablera helt enkelt.

När du och Dregen var med i  ”Pluras kök” blev du sur över ett sexskämt – har du ingen humor?
– Det som hände var ju att Plura blev för packad och drog ett osmakligt skämt. Det var inte bara jag som tyckte att nivån sjönk, utan alla som hörde. Det gick över på två minuter men, nej, skämtet var inte speciellt kul.

Du och Dregen överlevde tsunamin i Thailand – berätta.
– Skulle egentligen behöva några timmar för det svaret ... Det jag kan säga är att vi överlevde och att det har gett mig en annan typ av ödmjukhet inför livet. Det tog några år innan jag kunde prata om det, innan jag förstod att vi faktiskt varit nära döden. En anledning till att jag inte vill prata om det är också att jag haft skuldkänslor över att jag faktiskt klarade mig. Oj, nu blir det svårt det här känner jag ...

Vad är bäst med att vara i ”True talent”?
– Att jag varje dag får träffa begåvade människor som brinner för det de gör, det är otroligt inspirerande.
 
Inte ens Flashback har något skvaller om dig, är du tråkig?
– Haha, ja du, tråkig – eller kanske smart. Jag har alltid varit noggrann med mitt privatliv. Jag är hellre som Johnny Depp som slår ner folk som vill tränga sig på med en planka än att fläka ut mitt privatliv i medierna. För mig är det viktigt med integritet och jag är otroligt glad över att jag inte figurerar på de där jäkla sajterna.

Vad är det mest olagliga du har gjort?
– Tror det är preskriberat nu så det är väl okej att berätta…jag hade en faiblesse för att köra bil när jag var ganska ung. Första gången jag lånade mamma och pappas bil var jag 12 år; de blev förstås helt vansinniga. När jag var 16 år kunde jag bila 60 mil utan problem, jag kände mig som en rebell men det var förstås livsfarligt.

Vilket är det konstigaste stället du har haft sex på?
– På någon krogtoalett har man ju hamnat någon gång, fast det har väl alla. I källaren till ett församlingshem en gång också. Det är väl hela grejen med att det känns så förbjudet som lockar, antar jag. Fast det där skulle jag väl aldrig ha sagt, nu tappar jag alla mina frikyrkliga fans!

Varför ska vi gå och se den nya showen ”Oslagbart” som du är med i?
– För att den inte är så ”krogshowig”. Den är lite lugnare än en vanlig krogshow och inte så där galet sprakande och smattrande som, exempelvis, Lena Philipssons. 
 
När är du som lyckligast?
– Mitt under en konsert. Eller när jag är ute på min ö i Stockholms skärgård och kopplar av.
 
Vad ser du som ditt största misslyckande i livet hittills?
– Att jag och min bror separerades i och med våra föräldrars skilsmässa. Jag var 13 år och förstod egentligen aldrig varför vi inte kunde få vara tillsammans. Vi har bra kontakt i dag men det tog 15 år att reparera.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset