Vd:n på Lunds kommuns parkering AB slår ifrån sig kritiken och anser att de agerat rätt.
Vd:n på Lunds kommuns parkering AB slår ifrån sig kritiken och anser att de agerat rätt.

Pernilla Kerrén gick från bilen till parkeringsautomaten för att köpa en biljett. Under den tiden hann hon få parkeringsböter, skriver Sydsvenskan.

Tillsammans med sin svärmor skulle Pernilla Kerrén uträtta några ärenden i Lund. De ställde bilen i ett parkeringshus.

När hon skulle betala parkeringsbiljetten blev det strul med automaten så de blev stående ett par minuter innan köpet gick igenom med ett annat betalkort. Pernilla Kerrén placerade biljetten innanför rutan och de gick iväg.

– När vi kom tillbaka och hade satt oss i bilen igen ser jag att det sitter en lapp under vindrutetorkaren. Jag sa skrattande att det var tur att vi gjorde ett nytt köp av biljetten så att ingen kunde ge oss böter. Och så visade det sig att det var en böteslapp, säger hon till Sydsvenskan.

Boten var utfärdad en minut innan Pernillas biljett skrevs ut. Hon överklagade boten och tänkte att det inte skulle vara något problem. Men där hade hon fel. I stället hänvisades hon till tingsrätten om hon ville gå vidare med ärendet.

– Det kan inte vara okej att de gör så, då kan de i princip göra vad som helst. På kontrollbiljetten står det att de ska ha övervakat min bil i 16 minuter, men både jag och min svärmor är helt övertygade om att det inte kan ha tagit så lång tid, säger Pernilla Kerrén till Sydsvenskan.

Enligt henne har parkeringsbolaget vägrat att kontrollera automaten för att se om hon gjort ett tidigare betalningsförsök.

Vd:n på Lunds kommuns parkering AB slår ifrån sig kritiken och menar att de följer de etiska reglerna.

– Det är standardförfarande, vi gör en första bedömning om kontrollavgiften är felaktigt utfärdad, och kan vi inte se det måste man vända sig till tingsrätten, så fungerar det i hela landet. Jag har kollat hela det här ärendet och kan konstatera att det är ett korrekt avslag, säger vd:n Niclas Nilsson till Sydsvenskan.

Metro har varit i kontakt med Pernilla, som säger att hon inte har mer att säga än vad hon sagt till Sydsvenskan. 

LÄS MER: P-böter en guldgruva för kommunerna

►LÄS MER: Trodde bilen fått böter – den gula lappen var dagens bästa aprilskämt

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset