Pernilla Wahlgren och dottern Bianca Ingrosso.
Pernilla Wahlgren och dottern Bianca Ingrosso.

”Wahlgrens värld”-aktuella Pernilla Wahlgren firar 50 år i livet och 40 år på scenen. Nu gör hon en egen jubileumsshow, ”Kort, glad och tacksam”. – Jag kände att det var på tiden, säger hon till Metro.

I realityshowen ”Wahlgrens värld” får man följa Pernilla Wahlgren och hennes familj, däribland barnen Benjamin och Bianca Ingrosso. Programmet har blivit en succé på Kanal 5 och är klar för en tredje säsong. Pernilla Wahlgren tror att det beror på att tittarna uppskattar att de är raka och öppna utan filter, och att de har mycket självdistans.

– Så även om de skulle sätta sig framför tv:n och tänka att ”nu ska vi hata den där familjen Wahlgren” så tror jag att de tänker att vi är lite sköna ändå och att vi driver med oss själva. Vi bjuder på oss själva så mycket så det nästan blir svårt att tycka illa om oss. Sedan finns det förstås de som tycker att vi är för grova och att det är för mycket av allting, men so be it. Då får de tycka det!

Många kallar er nu för Sveriges svar på Kardashian-familjen, vad tänker du om det?

– Det är två totalt olika realityserier, men jag fattar grejen. De är många som är i branschen och syns utåt och gör en realityserie. Och det är samma sak här. Men annars är inte likheterna så många.

LÄS MER: ”‘Wahlgrens värld’ får tredje säsong”

På julafton fyller Pernilla Wahlgren 50 år.

–Det är en hemsk siffra, det låter inte så kul att fylla 50. Samtidigt så känner jag mig inte som 50 år. Så jag får vara tacksam i stället för att jag fyller 50 och mår skitbra och för att jag fortfarande känner mig pigg och ung. Herregud, folk blir ju över 100 nu för tiden. 50 låter nog värre än vad det är.

Av de 50 åren har hon varit aktuell på scenen under 40 av dessa.

– Det känns roligt och knäppt att man har hållit på så länge, men samtidigt minns jag ingenting annat. Jag har ju alltid jobbat, så det känns ganska logiskt ändå.

Hon minns första gången hon stod på scenen som tioåring i ”Karlsson på taket”.

– Och jag gjorde min största huvudroll i musikalen ”Annie” när jag var elva år. Jag minns när jag satt på scenen innan ridån gick upp när alla i orkestern stämde sina instrument. Jag har ett superstarkt minne av att jag tänkte; ”här vill jag vara, jag mår så bra här nu och jag är så lycklig”, Och det där pirret man hade i magen innan föreställningen började. Det var med ”Annie” som jag bestämde mig för att det här är vad jag vill hålla på med.

Jubileumsshowen ”Kort, glad och tacksam” har premiär i februari på Rival i Stockholm. Ensamblen består även av bland andra Ola Forssmed, Kim Sulocki, Hanna Hedlund och Måns Nathanaelson.

– Den kommer att utspela sig från min födsel fram till i dag och man får följa mig både i karriären och bakom scenen. Den kommer att fylld av skratt, kärlek och kanske en och annan tår, säger Pernilla Wahlgren.

LÄS MER: ”Bianca Ingrosso om stressymptomen”

Turnéplan för ”Kort, glad och tacksam”

1-18/2 Stockholm, Rival

24/2 Halmstad, Teatern

25/2 Norrköping, Flygeln

2/3 Karlskrona, Konserthusteatern

3/3 Kalmar, Kalmarsalen

4/3 Växjö, Konserthuset

11/3 Uppsala, Konsert & Kongress

16/3 Örebro, Konserthuset

17/3 Karlstad, Scala

23-25/3 Stockholm, Rival

7-8/4 Göteborg, Draken

13/10 Borås, Åhaga

27/10 Linköping, Konsert & Kongress

28/10 Västerås, Konserthuset

16/11 Jönköping, Konserthuset

17/11 Örebro, Konserthuset

23/11 Gävle, Konserthuset

24/11 Sundsvall, Tonhallen

25/11 Umeå, Idunteatern

1/12 Malmö, Malmö Live

2/12 Helsingborg, Konserthuset

8/12 Lund, Stadsteatern

15/12 Vara, Konserthuset

16/12 Eskilstuna, Lokomotivet

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset