Pernilla Wahlgren åker på turné med sin "Kort, glad och tacksam" under 2018. Arkivbild.
Pernilla Wahlgren åker på turné med sin "Kort, glad och tacksam" under 2018. Arkivbild.
Scen TT

Pernilla Wahlgren fyller 50 år på julafton och firar 40 år som artist 2018.

Nu åker hon ut på stor turné med jubileumsföreställningen "Kort, glad och tacksam".

Jag tror att folk kommer bli ganska förvånade, säger hon till TT.

Pernilla Wahlgren har stått på scenen och synts i tv under större delen av sitt liv. Nästa år firar hon 40 år som artist, och på julafton fyller hon 50 år. Det hela har bakats ihop till en stor jubileumsföreställning som Pernilla Wahlgren tar ut på turné med start i februari nästa år. Turnén pågår till december, med en paus på sommaren.

Det är som en resa genom mitt liv, både karriärmässigt och privat. Det är en humorföreställning med världens bästa ensemble, säger hon.

Självironisk show

Ola Forssmed, Hanna Hedlund, Kim Sulocki och Måns Nathanaelson medverkar också i showen där de kommer att driva med Pernilla Wahlgren, bilden av henne, och hennes familj.

Det är en väldigt självironisk show. Jag tror att folk kommer bli ganska förvånade. Jag vet inte om det har gjorts någon sådan här typ av jubileumsshow innan, säger Pernilla Wahlgren.
TT: Hur kommer det sig att du bestämde dig för ett sådant format?
Det är min typ av humor. Jag har en sådan ganska sarkastisk, ironisk humor. I och med att jag har fått vara med och göra showen själv och har fått bestämma väldigt mycket, sätta mallen från början, så var det där det landade. Sedan har jag ett fantastiskt team som jobbar med mig, regisserar och skriver texter.

"Har inte tid"

På frågan om hur det känns att fylla 50 svarar Pernilla Wahlgren: "Det känns ingenting".

Jag har inte tid att fylla år nu, det är så mycket med showen och julafton. Jag känner att min födelsedag känns ganska sekundär, men så har jag alltid känt. Det är så att fylla år på julafton, säger hon.
Pernilla Wahlgren åker på turné med sin Kort, glad och tacksam under 2018. Arkivbild.
Pernilla Wahlgren åker på turné med sin "Kort, glad och tacksam" under 2018. Arkivbild.
Bianca Ingrosso, Pernilla Wahlgren och Christina Schollin syntes under hösten i Wahlgrens värld på Kanal 5. Nyligen blev det klart att realityserien får en tredje säsong. Arkivbild.
Bianca Ingrosso, Pernilla Wahlgren och Christina Schollin syntes under hösten i "Wahlgrens värld" på Kanal 5. Nyligen blev det klart att realityserien får en tredje säsong. Arkivbild.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset