Charlotte Perrelli är tillbaka i Melodifestivalen.
Charlotte Perrelli är tillbaka i Melodifestivalen.

Eurovisionvinnaren Charlotte Perrelli är tillbaka i Melodifestivalen. Men den här gången handlar det inte om själva tävlingen för schlagerdrottningen.

– Det här är ingen vinnarlåt. Jag vill visa upp något nytt, här står jag i dag. Men jag hoppas så klart att folk gillar det och tar det till sig för det är så personligt att jag smäller av. Det har inget jag gjort tidigare varit, så ur den aspekten är det viktigt men det är inte viktigt att vinna, säger Charlotte Perrelli.

Bidraget "Mitt liv" kom till under en period när hon hade tappat passionen för musik – det gick till och med så långt att hon började fundera på att göra något annat.

– Då plockade jag fram gitarren, började spela och skriva själv. Och på den resan väcktes passionen till liv igen. Jag har skrivit tolv nya låtar, det har varit ett jättejobbigt arbete för mig personligen, det har känts som en terapiform. Jag har aldrig skrivit på det här sättet, säger Charlotte Perrelli, som också kommer med ett nytt album "om några månader".

– Det är gitarrbaserat och låter väldigt sparsmakat.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset