En person har gripits och anhållits misstänkt för narkotikabrott i Sverigedemokraternas hus i Almedalen, skriver Aftonbladet.

Händelsen inträffade på måndagen, skriver tidningen. Personen sitter anhållen på sannolika skäl, misstänkt för narkotikabrott.

– Det stämmer att en person sitter anhållen. Det här är en person som är känd av oss sedan tidigare. Han blir utlyft av oss med misstänkt narkotika i fickan, säger Johan Stegius, inre befäl vid Söderortspolisen, till Aftonbladet.

 Enligt Henrik Vinge, Sverigedemokraternas presschef, är personen okänd för partiet och har ingen koppling till Sverigedemokraterna.

– Under måndagskvällen upptäckte vår trygghetspersonal att någon betedde sig märkligt inne på restaurangen vi hyr. Personen misstänktes inneha narkotika men har inte sålt någonting inne på restaurangen. Trygghetspersonalen kontaktade polisen som grep mannen, skriver Henrik Vinge i ett mejl till Aftonbladet.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset