Slipsen på för Jörgen Persson. Arkivbild.
Slipsen på för Jörgen Persson. Arkivbild.

Invald i Internationella bordtennisförbundet.Och snart förbundskapten för Sverige?– Det är intressant, säger legendaren Jörgen Persson till P4 Halland.

Förre världsstjärnan Jörgen Persson har en pingiskarriär även utanför spelhagen. Persson har valts in i Board of Directors i Internationella bordtennisförbundet (ITTF). Board of Directors är en kommitté inom ITTF som arbetar med spetsfrågor kring sportens utveckling, som spelsystem, spelform och regler. Tidigare har Walter Rönmark, före detta ordförande i Svenska bordtennisförbundet, varit invald.

Jörgen Persson, 50, blev invald med bred marginal. Han fick hela 40 av 52 röster då sju personer skulle väljas av totalt 14 nominerade. Valet genomfördes under det Europeiska bordtennisförbundets årliga kongress i Budapest, Ungern.

"Det känns väldigt kul och inspirerande att få vara med och påverka den internationella bordtennisen. Givetvis är det också en stor ära att få bli invald och vara med och representera svensk bordtennis internationellt", säger Jörgen Persson i ett pressmeddelande.

Sedan tidigare är Svenska bordtennisförbundets ordförande Petra Sörling vice ordförande i ITTF:s styrelse.

För P4 Halland berättar också 50-åringen att han är sugen på att bli svensk förbundskapten.

– Svenska bordtennisförbundet söker förbundskapten, och det är något man ibland funderat på, säger Jörgen Persson till P4 Halland och bekräftar att han gjort en intresseanmälan.

– Naturligtvis hoppas jag att "Tickan" (Ulf Carlsson, nuvarande förbundskapten för herrlaget) är kvar och det hade varit kul att jobba med honom.

Lag-VM i bordtennis anordnas i Halmstad i maj 2018.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset