Peter Jihde lämnar TV4 efter 18 år på kanalen för att fortsätta karriären i TV3.
Peter Jihde lämnar TV4 efter 18 år på kanalen för att fortsätta karriären i TV3.

Programledaren Peter Jihde lämnar TV4 och Nyhetsmorgon för att i stället gå över till MTG och TV3. "Jag fick ett erbjudande jag inte kunde tacka nej till", säger han till Aftonbladet.

I många år har Peter Jihde synts i rutan på TV4. Men nu väljer programledaren att lämna kanalen för att i stället fortsätta sin karriär hos konkurrenten MTG och TV3, skriver Aftonbladet.

– Det är lite som ”Gudfadern”. Jag fick ett erbjudande jag inte kunde tacka nej till, säger han till tidningen.

Exakt i vilken roll Peter Jihde kommer synas på den nya kanalen är oklart i dagsläget, men enligt honom själv kommer en del fokus ligga på hans arbete med diabetes – en diagnos som han själv bär och arbetar aktivt med. Han ledde diabetesgalan som sändes i TV3 redan i höstas, vilket ska ha varit en bidragande orsak till flytten.

– Det fanns en ambition och ett driv kring den här sjukdomen, som jag och många andra har, att få jobba fint och informativt kring, som jag verkligen gillade, otroligt sympatiskt. Och det låg till grund när väl frågan kom att jobba vidare med MTG i full skala. Det var en positiv erfarenhet i höstas, säger han till Aftonbladet.

Jihde kommer att synas i TV4 ett tag till, och flytten till TV3 sker någon gång under våren. Enligt programledaren själv finns det inga ekonomiska incitament bakom flytten.

– Jag har haft precis lagom betalt på TV4 och jag får precis lagom betalt på MTG. Det handlar ingenting om lön. Jag har inte ens förhandlat företagen mot varandra, utan det här var ett erbjudande som var så intressant att jag var tvungen att tacka ja, säger han till Aftonbladet.

 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset