Erik Pettersson gjorde fyra mål för Sandviken. Arkivbild.
Erik Pettersson gjorde fyra mål för Sandviken. Arkivbild.

Sandviken kom tillbaka omgående efter premiärsmällen mot Villa-Lidköping i bandyeliten. Tungviktsmötet med Västerås slutade med 8–1-seger mot mästarlaget.

En jämn första halvlek i Göransson arena gav 1–1, men sedan kollapsade Västerås och det var bara Sandviken i hemmahallen. Daniel Mossberg satte 2–1 och sedan punkterade Erik Pettersson matchen med fyra raka mål inom loppet av 19 minuter till 6–1. En remarkabel målfyrling av Pettersson och ett snabbt svar på tal av Saik – det hann bli två mål till – efter 0–5-förlusten mot Villa-Lidköping i smygpremiären en vecka innan.

Villa-Lidköping hade hemmamatch igen, och nykomlingen Tellus hade inte mycket att sätta emot. Det jumbotippade Stockholmslaget slogs tillbaka med 9–1 och det fanns en fyramålsskytt även här – Daniel Andersson. Tellus första historiska mål i elitserien gjordes av William Hallberg och gav reducering till 1–2 i första halvlek.

Målrikt var det även mellan Vetlanda och Bollnäs, dock delad poäng efter 6–6, och mellan Edsbyn och Vänersborg, som slutade med seger för Vänersborg med 6–4. Två sena mål av Felix Pherson och Emil Viklund gav segern.

Broberg-Söderhamn vann över Gripen med 3–2 i Trollhättan. TB Västerås slog Kalix med 3–0 och Sirius spelade oavgjort mot Hammarby, 2–2.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset