Nöje TT

Den svenske Youtube-stjärnan Felix ”Pewdiepie” Kjellberg har hamnat i blåsväder för sitt språkbruk, skriver Buzzfeed. Under en livesändning i helgen använde han det grova och nedsättande ordet ”nigger” under en eldstrid i ett spel.

Ordvalet fick många att ta till sociala medier för att fördöma stjärnan. En av dem är den amerikanska spelutvecklaren Sean Vanaman, som hotar med att hindra Pewdiepie från att använda sitt spelföretag Campo Santo studios spel. ”Han är värre än en smygrasist: Han sprider skräp som gör riktig skada på kulturen kring den här industrin”, skriver han på Twitter.

Det är inte första gången som Pewdiepie anklagas för rasism. I vintras betalade han två indiska män via sajten Fiverr att tillverka och visa upp en skylt med texten ”död åt alla judar”. Disney avbröt då sitt nya samarbete med stjärnan och han bad då om ursäkt för skämtet.

Felix Pewdiepie Kjellberg. Arkivbild. 

Felix ”Pewdiepie” Kjellberg. Arkivbild.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset